banner
banner
banner

Καραμελωμένες κορτεζίνες με κέτσαπ

Συνταγή

Καραμελωμένες κορτεζίνες με κέτσαπ
Υλικά

1 κιλό κορτεζίνες (χοιρινά παϊδάκια, οι άκρες από τις χοιρινές μπριζόλες, αλλιώς κοκκαλάκια)
200 ml κέτσαπ
χυμός από 1 λεμόνι
4 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
2 κ. κ. τζίντζερ σε σκόνη

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τις κορτεζίνες σε ένα πήλινο ή πυράντοχο γυάλινο σκεύος, κατάλληλο για το φούρνο. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ και τον αναμειγνύουμε με την κέτσαπ, το μέλι, τη σόγια και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις κορτεζίνες με αυτό το μείγμα, φροντίζοντας να τις καλύψει από όλες τις πλευρές τους. Σκεπάζουμε το σκεύος και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 τουλάχιστον ώρες, στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο С, ενώ στο μεταξύ βγάζουμε το σκεύος με τις κορτεζίνες από το ψυγείο για να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου, αφενός για να μη σπάσει το σκεύος κι αφετέρου για να ψηθούν στον προβλεπόμενο χρόνο των 15 λεπτών. Στη συνέχεια, τις περνάμε, ει δυνατόν, για 3 λεπτά από το γκριλ του φούρνου μας ή μια σχάρα για να καραμελώσουν καλύτερα. Αν δεν διαθέτουμε γκριλ, μπορούμε να τις καραμελώσουμε πλησιάζοντας περισσότερο το σκεύος στην πηγή της θερμότητας. Τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε να καραμελώσουν για άλλα 3 λεπτά από την άλλη πλευρά τους. Τις σερβίρουμε περιχύνοντας τες με τα υγρά του ταψιού τους και συνοδεύοντας τες με κάποια κρέμα λαχανικών.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος