Follow us

Καραμελωμένα ξυδάτα παντζάρια

Καραμελωμένα ξυδάτα παντζάρια

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα παντζάρια (τους βολβούς)

4-5 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους

φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ή -ακόμα καλύτερα- τα ψήνουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε 4 κάθετα κομμάτια το καθένα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο και τα παντζάρια.

Ανακατεύουμε στη φωτιά για 3', μέχρι να μυρίσει το κύμινο και να πάρουν το λάδι τα παντζάρια.

Σβήνουμε με το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή σε φάβα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.