banner
banner

Καραμελωμένα ξυδάτα παντζάρια

Συνταγή

Καραμελωμένα ξυδάτα παντζάρια
υλικά

4 μεγάλα παντζάρια (τους βολβούς)
4-5 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε  σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ή -ακόμα καλύτερα- τα ψήνουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε 4 κάθετα κομμάτια το καθένα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο και τα παντζάρια. Ανακατεύουμε στη φωτιά για 3', μέχρι να μυρίσει το κύμινο και να πάρουν το λάδι τα παντζάρια. Σβήνουμε με το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή σε φάβα. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος