Follow us

Καππαροσαλάτα Σίφνου

Καππαροσαλάτα Σίφνου

Υλικά

Υλικά

100 γρ κάππαρη (ξερή)

800 γρ ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες (όπως για τη χωριάτικη)

250 ml ελαιόλαδο

150 ml δυνατό ξίδι από κρασί

125 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

2 φύλλα δάφνη

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και ζεματάμε την κάπαρη για 5 λεπτά, τη σουρώνουμε και χύνουμε το νερό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, σε καθαρό νερό, μέχρι να ξεπικρίσει εντελώς η κάππαρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και μαραίνουμε καλά τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη και τη δάφνη.

Σβήνουμε με το ξίδι κι αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε νερό όσο για να σκεπάσει την κάππαρη και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει.

Συνήθως παρατηρούμε πως στο τέλος η κάππαρη λειώνει ελαφρά αλλά αυτό είναι κι η ένδειξη πως είναι έτοιμη.
Σημ.

1.

Από όπου κι αν αγοράσουμε ξερή κάππαρη χρειάζεται να ζητήσουμε πληροφορίες για τη διαδικασία ξεπικρίσματος της.

Θ.Τ.
2.

Η καππαροσαλάτα διατηρείται κλεισμένη σε βάζο, στο ψυγείο, για αρκετούς μήνες.

Σερβίρεται ως ορεκτικό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.