Follow us

Καππαρόκουμπα γιαχνί Σαντορίνης

Καππαρόκουμπα γιαχνί Σαντορίνης

Υλικά

Υλικά

500 γρ. ξερή κάππαρη  ή 200 γρ. κάππαρη σε αλάτι ή άλμη, 200 γρ. καππαρόφυλλα και 100 γρ. αγγουράκια κάππαρης ψιλοκομμένα

200 ml ελαιόλαδο 

3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 

1 σκελίδα σκόρδου  

200 γρ. σπιτικός πελτές ντομάτας (όπως θέλει η αυθεντική συνταγή της Σαντορίνης) 

125 ml χλιαρό νερό (για να διαλύσουμε τον πελτέ)

ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κυβάκια και 1 κ. σ. πελτέ, κατά προτίμηση λιαστής ντομάτας

ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Αν η κάππαρη είναι ξερή, πριν από το μαγείρεμα, για να ξεπικρίσει, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και τη ζεματάμε 1-2 λεπτά και τη σουρώνουμε.

Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο είδος κάππαρης- τουρσί, πρώτα την ξαρμυρίζουμε για 1 ώρα σε άφθονο κρύο νερό, το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε 3 φορές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα και να γυαλίσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα.

Διαλύουμε τον πελτέ, αν τον χρησιμοποιήσουμε, στο χλιαρό νερό και τον προσθέτουμε μαζί με την κάππαρη στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, αν χρειάζεται και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 ακόμα λεπτά.


Σημ.

Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.