Follow Tasty Guide

Καπουτσίνο μανιταριών

Καπουτσίνο μανιταριών

Υλικά

υλικά

500 φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν

30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό

1 λίτρο ζωμό κότας

100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών

100 ml γάλα

100 ml κρασί Πορτό

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (το λευκό τμήμα)

2 σκ.σκόρδο κομμένες στη μέση

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι λευκό από μύλο

παρασκευή

Εχουμε μουλιάσει τα πορτσίνι γιά 30'-40', μέχρι να μαλακώσουν τελείως και τα στεγνώνουμε με χαρτί.

Πλένουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά φετάκια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια -φρέσκα και αποξηραμένα- και το σκόρδο γιά 3'.

Σβήνουμε με το Πορτό και αφήνουμε 1' να βράσει.

Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε 10'.

Προσθέτουμε την κρέμα, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει άλλα 5'.

Την περνάμε στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τη μοιράζουμε σε φλιτζανάκια του καφέ.

Χτυπαμε με το εργαλείο του φραππέ ή τη μηχανή του καπουτσίνο το γάλα, να γίνει αφρός και το μοιράζουμε με το κουτάλι επάνω στα φλιτζανάκια.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως.tips: προσθέτουμε στο μπλέντερ μιά φέτα 60 γρ.

φουά γκρα ή το ρίχνουμε στη σούπα στο τέλος, σε κομματάκια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.