Follow us

Καπνιστό χέλι με αγγούρι τουρσί, ταραμά με wasabi και αφρό λεμόνι (του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση)

Καπνιστό χέλι με αγγούρι τουρσί, ταραμά με wasabi και αφρό λεμόνι (του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση)

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. χέλι

4 κ.γ. hoisin sauce

Για το αγγούρι τουρσί

200 γρ. αγγούρι κομμένο ζουλιέν

400 γρ. νερό

400 γρ. λευκό ξύδι

80 γρ. ζάχαρη

20 γρ. αλάτι

4 γρ. κόλιανδρο ξερό

Για τον ταραμά wasabi

150 γρ. λευκό ταραμοπολτό

3 λεμόνια χυμό

1 lt. ηλιέλαιο

50γρ. wasabi

Πάγος

Για τον αφρό λεμόνι

550 γρ. νερό

20 γρ. ζάχαρη

1 κλωνάρι θυμάρι

125 γρ. χυμό λεμόνι

1 μεγάλο φύλλο ζελατίνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το αγγούρι τουρσί: βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αγγούρι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε τον ταραμά wasabi: χτυπάμε τον ταραμοπολτό με τον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, αραιώνουμε με πάγο και προσθέτουμε το wasabi.Ετοιμάζουμε τον αφρό λεμόνι: τοποθετούμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε να μουσκέψει.

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το θυμάρι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τη ζελατίνη, αφού τη σφίξουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα νερά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνουμε, το μεταφέρουμε σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να αφρίζει Συνθέτουμε το πιάτο: ζεσταίνουμε ελαφρά το χέλι σε αντικολλητικό τηγάνι, το μοιράζουμε σε 4 πιάτα και το αλείφουμε με τη hoisin sauce.

Βάζουμε δίπλα τον ταραμά wasabi και τον αφρό λεμονιού.

Προσθέτουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε τον ταραμά wasabi: χτυπάμε τον ταραμοπολτό με τον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, αραιώνουμε με πάγο και προσθέτουμε το wasabi.Ετοιμάζουμε τον αφρό λεμόνι: τοποθετούμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε να μουσκέψει.

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το θυμάρι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τη ζελατίνη, αφού τη σφίξουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα νερά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνουμε, το μεταφέρουμε σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να αφρίζει Συνθέτουμε το πιάτο: ζεσταίνουμε ελαφρά το χέλι σε αντικολλητικό τηγάνι, το μοιράζουμε σε 4 πιάτα και το αλείφουμε με τη hoisin sauce.

Βάζουμε δίπλα τον ταραμά wasabi και τον αφρό λεμονιού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.