Follow us

Kαπνιστά και παστά ψαρικά στο πιάτο

Kαπνιστά και παστά ψαρικά στο πιάτο

Αν και συνήθως χρησιμοποιούμε τα παστά ή καπνιστά ψαρικά σαν μεζέδες δίπλα σε ούζο ή τσίπουρο ή σαν συστατικό σε κάποια σαλάτα, στην περίπτωση που θα τους δώσουμε την ευκαιρία να παραβρεθούν σε ζεστές συνταγές, δείχνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα και νόστιμη πλευρά τους. Πιο συχνά βεβαίως, χρησιμοποιούμε τον καπνιστό σολομό ή την καπνιστή πέστροφα παρά το σκουμπρί και τη λακέρδα στα μαγειρέματά μας, αλλά στις παρακάτω προτάσεις, αυτές ακριβώς τις νοστιμιές σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε. Μαζί με ζυμαρικά –κλασικά, ή με λαχανικά, φτιάχνουν ωραία κυρίως πιάτα που κάνουν καλή παρέα με το παγωμένο ούζο ή τσίπουρο ως το βασικό είδος αλκοόλ στο τραπέζι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;