Follow us

Κανταΐφι με μανιτάρια

Κανταΐφι με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

1200 γρ.  φύλλο κανταΐφι 

300 -400 γρ. φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο

1 lt ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι 

500 γρ. κριθαροπαξίμαδα τριμμένα 

1 ½ κ. ανάμικτα φρέσκα και  αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίτρα, μορχέλες βωλίτες  (porcini), κανθαρέλλες, πορτομπέλο,  καλλιεργημένα λευκά μανιτάρια)

10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι,

250 ml μπράντυ

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε ζεστό νερό για μισή ώρα (ή όσο χρειασθούν), τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 150 γρ.

φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο.

Σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα τριμμένα κριθαροκούλουρα και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υγραίνουμε το μείγμα με λίγο νερό ή ζωμό, αν είναι πολύ στεγνό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 25 -30 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μια γερή κουταλιά της σούπας γέμιση μανιταριών και το τυλίγουμε.

Τοποθετούμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με τα υπόλοιπα 100 γρ.

βούτυρο (λιωμένο και καυτό).

Ψήνουμε 40' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βράζουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε καυτό επάνω στα κανταΐφια μανιταριών λίγο –λίγο, με την κουτάλα της σούπας.

Ξαναφουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.