banner
banner
banner

Κανταϊφάκια με παντσέτα και κάστανα

Συνταγή

Κανταϊφάκια με παντσέτα και κάστανα
Υλικά

500 γρ. κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο
180 -200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
150 γρ. ψημένα κάστανα (καθαρή ψύχα) σε κομματάκια σαν ρεβίθια
200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
400 γρ. καπνιστή παντσέτα ή καπνιστή γλώσσα σε ένα κομμάτι
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
4 κρόκοι αβγών και 2 ολόκληρα αβγά
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο φύλλο, το ξεπαγώνουμε τελείως πριν το χρησιμοποιήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε την παντσέτα ή τη γλώσσα και το λαδοτύρι σε κυβάκια ½ εκ. Χτυπάμε καλά σε μεγάλο βαρύ  μπολ τα αβγά. Σοτάρουμε την παντσέτα  ή τη γλώσσα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και ανακατεύουμε γρήγορα 2 -3 φορές προσέχοντας να μην αρπάξουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λαδοτύρι και σιγομαγειρεύουμε 3 -4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε λίγο -λίγο το καυτό μείγμα στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας ζωηρά με τον αβγοδάρτη. Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το μείγμα επάνω ανακατεύοντας για 1 -2 λεπτά συνεχώς. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε να  κρυώσει κάπως.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Χρησιμοποιώντας πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά). Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα (το ξένουμε) και το χωρίζουμε σε 30 περίπου λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 φουσκωτή κ.σ. από τη γέμιση. Γυρίζουμε τε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρουμε το κανταΐφι στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνουμε τα κανταΐφια με το υπόλοιπο βούτυρο, ένα ένα με το κουτάλι και τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη στεγνώσουν. Τα ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα με λαδόκολλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην αρπάξουν. Σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος