Follow us

Κανταϊφάκια με γέμιση κοτόπουλου

Κανταϊφάκια με γέμιση κοτόπουλου

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φύλλο κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο

180 -200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

1 κοτόπουλο γύρω στο 1.200 γρ. 

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 

5-6 πράσα 

2-3 αβγά

1 φλ. μπλου τσιζ 

1 φλ. κάσιους ανάλατα

1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά

8 κόκκοι πιπέρι 

1 ξερό φύλλο δάφνης

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο φύλλο, το ξεπαγώνουμε τελείως πριν το χρησιμοποιήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καβουρδίζουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Πλένουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα και το βράζουμε με 1 κ.σ κοφτή αλάτι, τους κόκκους του πιπεριού και το φύλλο δάφνης σε νερό ίσα να το σκεπάζει.

Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον ζωμό του, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε κυβάκια (χρειαζόμαστε τρία φλιτζάνια περίπου).

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ½ εκ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το μαγείρεμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάσιους και την πάπρικα.

Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε το μπλου τσιζ χοντροτριμμένο με το πιρούνι και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Χρησιμοποιώντας πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά).

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα (το ξένουμε) και το χωρίζουμε σε 30 περίπου λωρίδες.

Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 φουσκωτή κ.σ από τη γέμιση. Γυρίζουμε τε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό.

Μεταφέρουμε το κανταΐφι στο ταψί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περιχύνουμε τα κανταΐφια με το υπόλοιπο βούτυρο, ένα ένα με το κουτάλι και τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη στεγνώσουν.

Τα ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην αρπάξουν.

Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε σιγά -σιγά τα καυτά κανταΐφια με τον ζωμό, αφήνουμε να τραβήξουν τον ζωμό μέσα στο ταψί 5 -10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.