Υλικά
Για τις κρέπεςΥλικά για 6-8 άτομα
2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά
1 νεροπότηρο γάλα
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. του γλυκού λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
Λίγο τριμμένο μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τις κρέπες: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να χτυπηθούν για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας λεπτόρρευστος χυλός.
Τον βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγανάκι γύρω στα 14-16 εκ., το λαδώνετε με βουτυράκι και, με μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ, αδειάζετε μέσα το μείγμα της κρέπας.
Ψήνετε από τη μια πλευρά και αμέσως μετά από την άλλη.
Με αυτόν τον τρόπο ψήνετε όλες τις κρέπες.
Θα σας βγουν γύρω στις 10-12.Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά.
Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαχαρικά, τον χυμό ντομάτας, κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί.Βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά σε κάθε κρέπα.
Τις γυρίζετε σε ρολάκι για να κάνετε τα κανελόνια.
Τις βάζετε σε ένα ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
Περιχύνετε τις κρέπες με λίγη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τριμμένο τυρί.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.*Η συνταγή είναι από το "Ημερολόγιο μαγειρικής 2014" του Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Μίνωας.