banner
banner
banner

Κανελόνι με σπανάκι και μυζήθρα, με σάλτσα ντομάτα

Συνταγή

Κανελόνι με σπανάκι και μυζήθρα, με σάλτσα ντομάτα
Υλικά

1 συσκευασία κανελόνι που δεν χρειάζονται βράσιμο από πριν (20-23 κομμάτια)
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
7 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. φρέσκια μυζήθρα (μαλακή)
2 αβγά
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι λιωμένο στη μουλινέτα
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τριμμένο τυρί
φρέσκια ρίγανη

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: περνάμε τις ντομάτες μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο από τη μουλινέτα. Ρίχνουμε σε μεγάλο  αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, το μείγμα της ντομάτας, τη ζάχαρη, τα 2 κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανη και αλατοπίπερο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κανελόνι:
καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε μέτρια κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο και  συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να “πέσει” το σπανάκι και το μείγμα και να πιει κάπως τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα υγρά σε ξεχωριστό μπολ γέρνοντας την κατσαρόλα και κρατώντας τα στερεά υλικά με μια κουτάλα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα και τη μυζήθρα χοντροτριμμένη με το πιρούνι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. ρίχνουμε σε ταψί το υγρό που έχουμε κρατήσει από το μαγειρεμένο σπανάκι. Γεμίζουμε τα κανελόνι σπρώχνοντας τη γέμιση έτσι, που να μην έχει κενά. Περιχύνομε με τη σάλτσα ντομάτα και κουνάμε το ταψί να πάει παντού. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά -αν δούμε ότι αρπάζει η ντομάτα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε μεταφέροντας προσεκτικά τα κανελλόνι με σπάτουλα στα πιάτα για να μην σπάσουν και προσθέτουμε τριμμένο τυρί και φρέσκια ρίγανη.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος