banner
banner
banner

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα, αγγούρι και πλιγούρι

Συνταγή

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα, αγγούρι και πλιγούρι
Υλικά

180 γρ ωμό πλιγούρι
1 αγγούρι, με τη φλούδα του, κομμένο σε ροδέλες
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια του
1-2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (με άρωμα εσπεριδοειδών, αν έχουμε)
20-25 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης

banner
Παρασκευή

Βάζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να το σκεπάζει και να καλύπτει άλλα 5 εκ πάνω από το πλιγούρι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά ή και παραπάνω σύμφωνα με τον επιθυμητό βαθμό που θα το θεωρούσαμε ικανοποιητικά βρασμένο. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα, το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεχτικά. Προσθέτουμε το καρπούζι, το αγγούρι και τον δυόσμο κι αλατοπιπερώνουμε ξανά. Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με τη φέτα ή τον τριμμένο κρητικό ανθότυρο.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος