Υλικά
Υλικά
180 γρ ωμό πλιγούρι
1 αγγούρι, με τη φλούδα του, κομμένο σε ροδέλες
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια του
1-2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (με άρωμα εσπεριδοειδών, αν έχουμε)
20-25 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης
Παρασκευή
Βάζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να το σκεπάζει και να καλύπτει άλλα 5 εκ πάνω από το πλιγούρι.
Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά ή και παραπάνω σύμφωνα με τον επιθυμητό βαθμό που θα το θεωρούσαμε ικανοποιητικά βρασμένο.
Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα, το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεχτικά.
Προσθέτουμε το καρπούζι, το αγγούρι και τον δυόσμο κι αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με τη φέτα ή τον τριμμένο κρητικό ανθότυρο.
Θ.Τ.