Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Συνταγή

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα
Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ροδάκινα

2 μπανάνες

8 βερίκοκα

1 μικρός ανανάς

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 2 φρούτα του πάθους

5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους

3 κ.σ. λικέρ τριπλ σεκ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φετούλες. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και χωρίζετε τα βερίκοκα στα δύο. Αφαιρείτε το περίβλημα και την καρδιά του ανανά και τον κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα φρούτα στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε το χυμό από το πορτοκάλι και τα φρούτα του πάθους με το τριπλ σεκ και περιχύνετε τα φρούτα. Αφήνετε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, ενώ βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα προσθέτετε στη δροσερή φρουτοσαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σημ.:
Μόνο σε περίπτωση που το πορτοκάλι δώσει παραπάνω οξύτητα από την επιθυμητή στη φρουτοσαλάτα, προσθέτετε μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη.

Θερμίδες ανά μερίδα 255 kcals.
Πολλές βιταμίνες Α και C και φυλλικό οξύ. Αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο, πολύ κάλιο και σίδηρο. Εξαίρετη πηγή διαιτητικών ινών.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος