Follow us

Καλοκαιρινές απολαύσεις χωρίς ενοχές

Επιτέλους καλοκαιράκι! Η διάθεση είναι ανέμελη και οι γεύσεις που θέλουμε είναι ανάλαφρες και δροσερές, αλλά φυσικά και νόστιμες.

Καλοκαιρινές απολαύσεις χωρίς ενοχές

Επιτέλους καλοκαιράκι! Η μέρα μεγάλη, ο καιρός ζεστός, τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο. Η παραλία και τα μπάνια ξεκινάνε, μαζευόμαστε με τους φίλους για ένα ποτό στη βεράντα, η διάθεση για ψιλοκουβεντούλα, μουσική και τσιμπολόγημα, κρατάει μέχρι αργά το βράδυ.
Η διάθεση είναι ανέμελη και οι γεύσεις που θέλουμε είναι ανάλαφρες και δροσερές, αλλά φυσικά και νόστιμες. Κάτι που δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι υγιεινό. Με άλλα λόγια, θέλουμε απολαύσεις χωρίς ενοχές! Και εδώ, έχουμε προτάσεις! Προτάσεις βασισμένες σε ένα πεντανόστιμο υλικό, που πηγαίνει με όλα, για όλες τις ώρες, για όλη την οικογένεια, και το κυριότερο... το τρώμε άφοβα όσο θέλουμε! Ποιο είναι το υλικό αυτό;
Το “Λογάδι”! Tο παραδοσιακό μας τυρί, με τη λεπτή γεύση! Δεν νομίζω ότι έχω βρει άλλο τυρί που να συνδυάζει τόσο ιδανικά υπέροχη μεστή γεύση και ταυτόχρονα χαμηλά λιπαρά (μόνο 17%!).

Καλοκαιρινές απολαύσεις χωρίς ενοχές

Είναι πραγματικά σαν ένα ελαφρύ κασέρι! Δεν «βαραίνει» τις συνταγές, καθώς δεν έχει τη λιπαρότητα ενός τυριού με κανονικά λιπαρά και ταυτόχρονα είναι ένα τυρί με «γεύση από παλιά».
Υπάρχουν “μυστικά” πίσω από αυτό το καταπληκτικό τυρί. Είναι το πρώτο ημίσκληρο κίτρινο τυρί που παρασκευάζεται από τρία διαφορετικά γάλατα (50% πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και 50% αγελαδινό) που ταιριάζονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Και είναι αυτό το χαρακτηριστικό που δίνει στο τυρί την ιδιαίτερη γεύση του, γλυκιά και πικάντικη μαζί, που θυμίζει το παραδοσιακό κασέρι. Μόνο που έχει λιγότερα λιπαρά από το κασέρι...!
Για μένα αλλά και για την οικογένεια μου, έχει γίνει πλέον καθημερινή απόλαυση! Ειδικά αυτή την εποχή, που έχουμε ανάγκη από κάτι πιο ελαφρύ και δροσερό, αλλά χωρίς να χάνουμε και την ευχαρίστηση βρε αδελφέ! Δείτε παρακάτω μερικές μόνο ιδέες για απολαυστικές συνταγές και σνακ για όλη τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής ημέρας:

Πρωινό
*Η μέρα ξεκινάει με τοστάκι για όλη την οικογένεια με φέτες Λογάδι και γαλοπούλα (το παίρνουμε και μαζί μας και στην παραλία για τα παιδιά).
*Πιο πλούσια σε γεύση, μια αφράτη ομελέτα με “Λογάδι”, γαλοπούλα και λιαστή ντομάτα. Αν θέλουμε την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε φετούλες για μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Γίνεται και σάντουιτς, που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας για τυχόν “λιγούρες”.

Για μεσημεριανό
*Ετοιμάζουμε ατομικές πίτσες καλτσόνε με λιωμένο “Λογάδι” και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης. Μου τρέχουν ήδη τα σάλια...
*Φτιάχνουμε κοφτό μακαρονάκι με μπεσαμέλ, “Λογάδι” και κολοκυθάκια στο φούρνο για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.
*Δίνουμε τον πρώτο ρόλο στις σαλάτες με “Λογάδι”, για ελαφρά, πολύχρωμα και χορταστικά πιάτα:
Δροσερή κοτοσαλάτα με “Λογάδι” και φρούτα
Μαρουλοσαλάτα με “Λογάδι”, άνηθο και ντοματίνια και σος από γιαούρτι και μουστάρδα.
Σαλάτα με σπανάκι, “Λογάδι”, ρόκα και προσούτο με λαδόξιδο αρωματισμένο με πορτοκάλι και μουστάρδα.

Το απόγευμα
*Αλμυρές αβγοφέτες με “Λογάδι” και γαλοπούλα: φτιάχνουμε σάντουιτς με το τυρί και τη γαλοπούλα, το βουτάμε σε αβγό χτυπημένο με γάλα και τηγανίζουμε τις αβγοφέτες μέχρι να ροδίσουν. Θα το λατρέψουν και τα παιδιά.
*Πιτάκια από σφολιάτα με “Λογάδι” και βρασμένες γαριδούλες στο τηγάνι.
*Σουβλάκια με “Λογάδι”, μπουκιές ψωμιού και ντοματίνια στο γκριλ.

Το βράδυ με φίλους ή με την οικογένεια στη βεράντα
*Γεμιστά μανιτάρια με λιωμένο “Λογάδι” και μπουκιές κοτόπουλου
*Τηγανιά με χοιρινές μπουκιές “Λογάδι” και πολύχρωμες πιπεριές
*Πίτες για σουβλάκι με τριμμένο Λογάδι, δεντρολίβανο και μπούκοβο στο φούρνο (καταπληκτικός μεζές για ούζο, λευκό κρασί, μπίρα)
*Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με Λογάδι, ελιές χωρίς το κουκούτσι και αντσούγιες στο φούρνο (άλλο ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για “να πιούμε κάτι”)
*Καστανό ρύζι με ψιλοκομμένο Λογάδι, καβουρμά και έτοιμη σάλτσα πέστο.

Για αργά το βράδυ για τις ώρες της χαλάρωσης (με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή ένα cocktail)
*Κυβάκια από “Λογάδι” πασπαλισμένα με καπνιστή πάπρικα.
*Μπουκίτσες από “Λογάδι” ανακατεμένες με ξηρούς καρπούς και παξιμαδάκια σε ένα μπολ.
*Λιωμένο “Λογάδι” επάνω σε φετούλες ψωμιού από σίκαλη με δυο σταγόνες τρουφέλαιο.

Οι ιδέες αυτές, δείχνουν απλά και μόνο λίγα από τα πάρα πολλά που μπορούμε να φτιάξουμε, με βάση το “Λογάδι”, αυτό το μοναδικά νόστιμο παραδοσιακό τυρί με την τόσο λεπτή γεύση και χαμηλά λιπαρά. Πολύ περισσότερες προτάσεις για απολαύσεις χωρίς ενοχές με “Λογάδι”, θα βρούμε στην ιστοσελίδα www.logadi.gr.

Καλό καλοκαίρι!

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.