Υλικά
Υλικά (για 40 κομμάτια περίπου)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ραφινέ
1 φλιτζάνι. βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ, διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού
Αλεύρι μαλακό όσο χρειάζεται, για να γίνει μαλακιά η ζύμη (2-3 κούπες)
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό μυζήθρα
1-2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
Κανέλα, 2-3 κουτ. της σούπας φρέσκο δυόσμο
Κανέλα και μέλι για πασπάλισμα
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακιά και να μην κολλά.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Παίρνοντας λίγο ζύμη κάθε φορά, ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, τα γεμίζουμε με τη μυζήθρα, και σχηματίζουμε λιχναράκια, «τσιμπώντας» τη ζύμη γύρω γύρω.
Αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε τα καλιτσούνια με κανέλα και μέλι.