Follow us

Καλή διατροφή σε... 10 λεπτά

Γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά, τα «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ είναι αυτό που χρειάζεστε για κάθε περίσταση.

Καλή διατροφή σε... 10 λεπτά

Για τα αυθόρμητα καλοκαιρινά καλέσματα φίλων συνοδεία ενός κρασιού στην βεράντα, για τα βράδια που γυρίζουμε από τη δουλειά ή απ’ το ξενύχτι και θέλουμε να φάμε γρήγορα κάτι ελαφρύ αλλά νόστιμο, για όλες τις φορές που θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή διατροφή μας εύκολα, γρήγορα και νόστιμα για τις φορές που δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε για την οικογένεια... Για αυτές τις περιπτώσεις αλλά και για όλες τις περιστάσεις που χρειάζεστε γρήγορα μια θρεπτική λύση, είναι εδώ η νέα σειρά προιόντων από κοτόπουλο «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ, η ιδανική και πιο νόστιμη καθημερινή επιλογή, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χωρίς συντηρητικά, από 100% ελληνικά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά.

Η σειρά «Έτοιμα Ψημένα» αποτελείται από ισορροπημένα, ελαφριά αλλά και νόστιμα γεύματα, όπως nuggets, Cordon bleu, κοτομπουκιές πανέ και κοτομπουκιές ψημένες, φιλέτο στήθος, κροκέτες αλλά και κεφτεδάκια, κοπανάκια παναρισμένα και ψημένα, τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα και ψημένα, χειροποίητο μπιφτέκι, κινέζικη φτερούγα, φτερούγες BBQ και burger. Όλα τα γεύματα ψήνονται στο φούρνο σε 10’ και στο τηγάνι στα 4’. Στα επιπλέον πλεονεκτήματα είναι η συσκευασία τους καθώς περιέχουν 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Έτσι η ΠΙΝΔΟΣ γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που επενδύει στη βιωσιμότητα των συσκευασιών της.

Αν, πάντως, θέλετε έξτρα δημιουργικές ιδέες, σας προτείνουμε 3 γευστικές και εύκολες συνταγές με «Ετοιμα Ψημένα» από την ΠΙΝΔΟΣ.

Κοπανάκια κοτόπουλου σε σάλτσα μέλι -σόγια

Καλή διατροφή σε... 10 λεπτά

Υλικά

Κοπανάκια κοτόπουλου «Έτοιμα Ψημένα» ΠΙΝΔΟΣ (2 συσκευασίες)
Για τη σάλτσα

4 κ.σ. μέλι
1 ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
3 λεπτές φέτες ξεφλουδισμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κοφτό κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Σπορέλαιο
1 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (σάλτσα σόγιας, μέλι, κρασί, τζίντζερ, σκόρδο, πάπρικα). Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για 1 ώρα, γυρίζοντας κάθε λίγο. Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κρατάμε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το σπορέλαιο. Τηγανίζουμε τα κοπανάκια για 4 λεπτά γυρίζοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε στραγγιστά σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα κοπανάκια και περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα. Σιγοβράζουμε για 5 -10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Τσίζμπεργκερ με κόκκινο λάχανο

Υλικά

Χειροποιήτα μπιφτέκια κοτόπουλου «Έτοιμα ψημένα» ΠΙΝΔΟΣ
4 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)
1 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα: μουστάρδα, φέτες ντομάτας, φύλλα από μαρούλι, ροδέλες από ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε για 10 λεπτά τα χειροποιήτα μπιφτέκια κοτόπουλου «Έτοιμα ψημένα», ΠΙΝΔΟΣ. Σκεπάζουμε κάθε χάμπουργκερ με μια φέτα τυρί και ψήνουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 δευτερόλεπτα. Αλείφουμε το μισό ψωμάκι με μουστάρδα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο. Τοποθετούμε επάνω το μπιφτέκι με το τυρί, βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές

Υλικά

Κεφτεδάκια κοτόπουλου «Έτοιμα Ψημένα», ΠΙΝΔΟΣ
2 κόκκινες στρογγυλές πιπεριές
2 κίτρινες στρογγυλές πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/3 φλ. σάλτσα σόγιας
½ φλ. χυμό ανανά
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ κύμινο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα: ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από μεμβράνες και σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια 2 εκ.. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κύμινο και τον κουρκουμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μαγειρεύουε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια κοτόπουλου και τηγανίζουμε για 4 λεπτά, αναμειγνύουμε καλά σε μπολ τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό ανανά και τη ζάχαρη και περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια -δυο βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα και το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;