banner
banner
banner

Καλή… μαγειρική χρονιά!

Σχολές μαγειρικής, μια απολαυστική εμπειρία με χρήσιμο αποτέλεσμα

Αίας Γιαννάκης Αίας Γιαννάκης Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα μάθημα μαγειρικής είναι κάτι σαν group therapy, ειδικά αν ο chef που έχεις απέναντί σου έχει την ικανότητα να βγάζει όλο το ταλέντο από μέσα σου και όλη την ενέργεια που καμιά φορά καταπιέζεις λόγω επαγγέλματος ή  απαιτητικού τρόπου ζωής. Δεν χρειάζεται να θες να γίνεις μάγειρας για να παρακολουθήσεις ένα μάθημα μαγειρικής ούτε έχει σημασία η ηλικία σου. Αρκεί να έχεις μέσα σου αγάπη γι' αυτή την τέχνη και όρεξη να μάθεις…

Καλή… μαγειρική χρονιά!

Μπορεί να είσαι μαμά και να θέλεις ιδέες για όμορφα γλυκάκια για ένα παιδικό πάρτι ή εργένης που ψάχνει να βρει τρόπους να εντυπωσιάσει τη νέα του αγαπημένη ή να θες απλώς να καταργήσεις το δαπανηρό και επιβλαβές junk food! Είναι όμορφη η ερασιτεχνική προσέγγιση και η απλότητα των πιάτων μας, όμως πάντα θα μας γοητεύει η ορολογία των chefs, η ευκολία με την οποία μαλακώνουν μια ατίθαση ζύμη και ο τρόπος που χειρίζονται τα μαχαίρια! Γενικά, πόσο απλά αποδίδουν τεχνικές που για κάποιους φαίνονται ακατόρθωτες… Κι έπειτα, είναι κι αυτά τα μικρά μυστικά, που δίνουν στο καθημερινό φαγητό μας ξεχωριστή γεύση και εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους μας. Για παράδειγμα, το ξέρατε ότι μπορεί η κόκκινη σάλτσα σας να έχει άρωμα κρεμμυδιού, χωρίς αυτό να υπάρχει στο πιάτο σας; Ότι τα χειροποίητα ζυμαρικά που ακριβοπληρώνουμε στα delicatessen χρειάζονται μόνο 3 υλικά και μια απλή μακαρονομηχανή των 30 ευρώ; 

banner
Καλή… μαγειρική χρονιά!

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές εκπομπές σε τηλεόραση και διαδίκτυο που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη νόστιμη τέχνη και μας μεταφέρουν στην κουζίνα σε χρόνο dt για κάνουμε πράγματα που ούτε φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχουμε απέναντί μας έναν καταξιωμένο chef, έναν ολοζώντανο άνθρωπο έτοιμο να λύσει κάθε μας απορία, που θα μας κατευθύνει με όρεξη και μεταδοτικότητα κι όλα αυτά στο περιβάλλον μιας άνετης, όμορφης κουζίνας που δεν θυμίζει σε τίποτα αίθουσα διδασκαλίας. Εκεί, έχουμε τη δυνατότητα να εμπλακούμε ενεργά στο «μάθημα», να λερωθούμε με την ησυχία μας, να βουτήξουμε το δάχτυλο στο χυλό, να ανταλλάξουμε απόψεις και χαμόγελα, να νιώσουμε τις μυρωδιές, σε ένα μικρό group 10 ατόμων!  Όλο αυτό μοιάζει περισσότερο με μια δημιουργική, φιλική συνάντηση που σκοπό έχει να μας αποφορτίσει, να μας χαλαρώσει, να μας δώσει γνώση και να διευρύνει τους ορίζοντές μας, χωρίς καμία απολύτως πίεση. Δεν θα περάσουμε από εξετάσεις αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φτιάξουμε παστίτσιο, δεν θα πάρουμε έτοιμη μπεσαμέλ και δεν θα πελαγώσουμε όταν πιάσουμε στο χέρι τον αναδευτήρα. Θα χτυπάμε την κρέμα μας με χάρη και με τον αέρα της σιγουριάς ότι δεν θα μας σβολιάσει ποτέ ξανά γιατί μάθαμε την τεχνική! 
Εμείς κάναμε την έρευνά μας, ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες και πιο δημιουργικές κουζίνες για να πάτε και να βγάλετε το άχτι σας! Οι καλύτεροι chef σας περιμένουν, βάλτε το στο πρόγραμμα…

Driskas test kitchen
Driskas test kitchen

O καταξιωμένος chef Βαγγέλης Δρίσκας, γνωστός και από τηλεοπτικές εκπομπές, και η ομάδα του με την πολύχρονη πείρα τους, παρέχουν από σεμινάρια μαγειρικής μέχρι παραγωγή εταιρικών events καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες του κλάδου εστίασης. Οι συνταγές τους είναι δοκιμασμένες και απόλυτα εναρμονισμένες με τον χώρο της γαστρονομίας, όπως αυτός εξελίσσεται σήμερα. Η κουζίνα τους είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μαγειρικής που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2010 και τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (ναι, ακόμα και σε παιδιά) αλλά και σε όλα τα επίπεδα γνώσεων (από ερασιτέχνες μέχρι επαγγελματίες που θέλουν να πάνε τις γνώσεις τους λίγο παραπέρα) και φυσικά είναι αυτόνομα, μπορείτε να διαλέξετε όσα θέλετε και όποια θέλετε από τις 4-5 θεματικές ενότητες που ανακοινώνονται κάθε μήνα. Για τους εκτός Αθηνών κατοίκους ή για όσους θέλουν να ζήσουν μια online γευστική εμπειρία, υπάρχουν και τα σεμινάρια που οργανώνει ο Βαγγέλης Δρίσκας, μέσω διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.testkitchen.gr.
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 2 ώρες
Κόστος:  από 40€ – 60€/άτομο
Driskas Test Kitchen, Λάμψα 19, Αμπελόκηποι (έξοδος μετρό Πανόρμου), Τηλ.: 217 7216288

banner
Μαθήματα Μαγειρικής by Food Issues
Μαθήματα Μαγειρικής by Food Issues

Ένας ολοκαίνουργιος χώρος μιας πολυετούς και δοκιμασμένης, στον χώρο της εστίασης, επιχείρησης, ανοίγει τις πόρτες του σε λίγες ημέρες με ανανεωμένο πρόγραμμα. Chef σε αυτή την πανέμορφη, «σπιτική» και φιλόξενη κουζίνα είναι ο καταξιωμένος στον χώρο Νίκος  Μακρυμίχαλος, ο οποίος συντονίζει, τεστάρει, δοκιμάζει και μαγειρεύει καθημερινά για εταιρείες, επαγγελματίες, εστιατόρια, αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην μαγειρική. Pastry chef είναι ο Γιώργος Γαλλής, ερωτευμένος με τη ζαχαροπλαστική αλλά και με εξαιρετική μεταδοτικότητα. Και οι δύο με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία. Ακόμη, στα Μαθήματα Μαγειρικής οργανώνονται και σεμινάρια γευσιγνωσίας αποσταγμάτων και εδεσμάτων με τους πιο ειδικούς του χώρου που είναι πάντα έτοιμοι να σε μυήσουν σε έναν ξεχωριστό κόσμο γεύσης και απόλαυσης για όλες τις αισθήσεις! Φυσικά, οργανώνονται και ειδικά σεμινάρια για παιδιά. Μέσα από το www.mathimatamageirikis.gr μπορείτε να πάρετε κάθε χρήσιμη πληροφορία. Στα συν βάλτε και αυτό της προσιτής τιμής αλλά και της ειδικής τιμής για κατόχους κάρτας ανεργίας.  

Διάρκεια σεμιναρίων: 3 ώρες, Κόστος: ξεκινά από 20€/ άτομο ή 10€/ άτομο με κάρτα ανεργίας.  Food Issues, Λεωφ. Βουλιαγμένης 299, Άγ. Δημήτριος,  τηλ.: 210 9882378, πληροφορίες: κυρία Καραποστόλη

The Seminar Project
The Seminar Project

Ένας πολύ καινούργιος χώρος υψηλής αισθητικής άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Ιούνιο, με επικεφαλής τον επίσης πολύ γνωστό από την τηλεόραση chef Γιάννη Λουκάκο, με σπουδές στο εξωτερικό και μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο  ίδιος, τον Απρίλιο του 2009, δημιούργησε το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Ψωμί & Αλάτι», εκδίδοντας λίγο αργότερα και το ομώνυμο βιβλίο, το οποίο απέσπασε το βραβείο του καλύτερου βιβλίου μαγειρικής της χρονιάς από Έλληνα συγγραφέα. Αυτές οι πληροφορίες νομίζουμε πως είναι αρκετές για να θελήσετε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα σεμινάρια του γοητευτικού chef στη σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του, πολύ κοντά στο εστιατόριό του στο Χαλάνδρι. Στα συν βάλτε και τη λειτουργία ενός εξαιρετικού deli στον ίδιο χώρο, που θα μας μυήσει σε νέες, υπέροχες γεύσεις! Στο www.yiannislucacos.gr μαθαίνετε όλα τα νέα του chef, του εστιατορίου του αλλά και των σεμιναρίων.  

Διάρκεια σεμιναρίων: 2,5 ώρες, κόστος: από 50€/ άτομο,  The Seminar Project: Ομήρου 18, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6848178

Studio Sidayes by Alexandros Papandreou
Studio Sidayes by Alexandros Papandreou

O πάντα χαμογελαστός και αεικίνητος τηλεοπτικός chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του και τη μεγάλη εμπειρία του σε όποιον έχει όρεξη για δημιουργία στην κουζίνα και ο ίδιος αποκαλεί τους μαθητές του… φίλους!  Δηλώνει γεννημένος μάγειρας, σπούδασε και διεύρυνε τις γνώσεις του στο Παρίσι και χαίρεται που ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική! Η άρτια εξοπλισμένη κουζίνα του βρίσκεται σε έναν ήσυχο πεζόδρομο με εύκολη πρόσβαση και είναι ανοιχτή για πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων με κοινή αγάπη τη μαγειρική. Επίσης, το studio είναι στη διάθεση εταιρειών για παρουσιάσεις νέων προϊόντων, εταιρικά σεμινάρια, team building και άλλες επαγγελματικές συναντήσεις. Στο www.sidayes.gr θα περιηγηθείτε σε έναν νόστιμο κόσμο και θα σας έρθει εντελώς αυθόρμητα να πατήσετε το κουμπί «σεμινάρια».

Διάρκεια σεμιναρίων: 2,5 ώρες, κόστος: 50€/ άτομο, Studio Sidayes by Alexandros Papandreou: Ιερολοχιτών 7 & Ελευθερίας, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 6018288

Sweet alchemy – Stelios Parliaros
Sweet alchemy – Stelios Parliaros

Η γλυκιά αλχημεία του «μάγου» της ζαχαροπλαστικής από την Πόλη, είναι γνωστή από την τηλεόραση και τα περιοδικά, χρόνια τώρα. Οι  κουζίνες του δύο, για να εξυπηρετεί τους πάντες. Μία πολύ κοντά στο κέντρο και μια στα βόρεια προάστια. Ζεστές και φιλόξενες, μας περιμένουν να πραγματοποιήσουμε όλα τα όνειρα με σοκολάτα (και όχι μόνο) που έχουμε από παιδιά!  Ο Στέλιος Παρλιάρος, με την ικανότητά του στο αντικείμενο και τις υπέροχες ιδέες του, μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα… λέτε να μην καταφέρει να μας μάθει πώς φτιάχνεται η αυθεντική πανακότα; Κι εμείς, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε σε τόσο νόστιμη πρόκληση; Αν επισκεφθείτε το www.parliaros.gr  οι όποιες αντιστάσεις σας, θα μειωθούν…

Διάρκεια σεμιναρίων : 3 ώρες, κόστος: 75€/ άτομο, Sweet Alchemy: Ηροδότου 24 Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 9 Κηφισιά, τηλ.: 210 6464864 (Δευτέρα – Τετάρτη, 17:00 – 20:30)

Όλα τα σεμινάρια που σας προτείνουμε καταλήγουν να είναι και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία γιατί στο τέλος κάθε μαθήματος, ο chef με τους «μαθητές» του μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και απολαμβάνουν τις νοστιμιές που οι ίδιοι δημιούργησαν, πάντοτε με επιλεγμένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας...


Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος