Follow us

4+1 ιδανικές συνταγές για το «καλαθάκι» του πικνίκ

Το πικνίκ στη θάλασσα είναι από τις ωραιότερες καταστάσεις του καλοκαιριού. Οι βουτιές ανοίγουν την όρεξη και το «καλαθάκι» του πικνίκ έρχεται σε πρώτο πλάνο.

4+1 ιδανικές συνταγές για το «καλαθάκι» του πικνίκ

Μέχρι το σούρουπο σε ερημική παραλία, με φόντο όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου, ομπρέλα, παρέα και το χρόνο να έχει σταματήσει. Η απόλυτη φαντασίωση του χειμώνα ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα! Το «καλαθάκι» υπονοεί, βέβαια, το πιο πεζό, αλλά απολύτως απαραίτητο ψυγειάκι και το περιεχόμενό του, που με ελάχιστη φροντίδα μπορεί να ξεφύγει από τα στεγνά, κοινά σάντουιτς και τις τυρόπιτες του φούρνου (εκείνου με την ατελείωτη ουρά). Ένα-δυο είδη σάντουιτς, ένα αλμυρό κέικ, μια «έξυπνη» σαλάτα θα δώσουν άλλο ενδιαφέρον στη μικρή μας απόδραση. Δυο μπουκάλια παγωμένο λευκό κρασί –στη θέση της μπίρας ή του ούζου– είναι προτιμότερα στη ζέστη και ανεβάζουν κατηγορία.

Στα πρακτικά, τώρα

Στο ψυγειάκι θα χωρέσουν και μια δυο ισοθερμικές θήκες, για τα δοχεία με τις σαλάτες και τα σάντουιτς. Για το πριν και το μετά, φρούτα – όχι απαραίτητα πλυμένα: η εικόνα των ροδάκινων που επιπλέουν στο γαλάζιο νερό είναι όλα τα λεφτά...(μετά τα τρως με την αλμύρα και κάνεις τη φωτογραφία screen saver για το χειμώνα).

Ακολουθούν ιδέες προς εφαρμογή…

Updated: 27/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/08/18

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;