banner
banner
banner

Καλαμάρια με κάρι, γάλα καρύδας και λαχανικά

Συνταγή

Καλαμάρια με κάρι, γάλα καρύδας και λαχανικά
Υλικά

1 ½ κ. καλαµάρια σε ροδέλες,
1 ½ κ.σ. κάρι
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 μέτρια πράσινα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες,
800 γρ. κρέµα καρύδας
1/3 φλ. σπορέλαιο
1 κ. ανάμικτα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, λάχανο, μανιτάρια, πράσο, κλπ) κομμένα σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, να στεγνώσουν τελείως. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκια για 2 -3 λεπτά. προσθέτουμε το κάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους, γύρω στα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην αρπάξουν. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περίπου 20 -30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των καλαμαριών, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως. Ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε άλλα 5 -7 λεπτά να μαραθούν αλλά να μείνουν τραγανά. Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και το πιπέρι καγιέν, δοκιμάζουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος