Follow us

Καλαμάρια με κάρι, γάλα καρύδας και λαχανικά

Καλαμάρια με κάρι, γάλα καρύδας και λαχανικά

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. καλαµάρια σε ροδέλες,

1 ½ κ.σ. κάρι

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 μέτρια πράσινα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες,

800 γρ. κρέµα καρύδας

1/3 φλ. σπορέλαιο

1 κ. ανάμικτα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, λάχανο, μανιτάρια, πράσο, κλπ) κομμένα σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, να στεγνώσουν τελείως.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκια για 2 -3 λεπτά.

προσθέτουμε το κάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους, γύρω στα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην αρπάξουν.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περίπου 20 -30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των καλαμαριών, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως.

Ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε άλλα 5 -7 λεπτά να μαραθούν αλλά να μείνουν τραγανά.

Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και το πιπέρι καγιέν, δοκιμάζουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.