banner
banner
banner

Καλαμάρι σχάρας με σάλτσα αυγοτάραχου

Συνταγή

Καλαμάρι σχάρας με σάλτσα αυγοτάραχου
Υλικά (για 4 άτομα)

4 καλαμάρια

Σάλτσα αυγοτάραχου
2 κ.σ. τριμμένο αυγοτάραχο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αντσούγιες φιλέτο
1 κ.σ. βούτυρο

banner
Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ψήνουμε ώσπου να λιώσουν οι αντσούγιες. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγοτάραχο και σβήνουμε τη φωτιά αμέσως. Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε στο γκριλ ανοιχτά, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα καλαμάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι.

Το κορυφαίο ίσως ελληνικό deli μεταμορφώνει το κλασικό καλαμάρι σε γαστρονομική εμπειρία.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος