Follow us

Καλαμάρι σχάρας με σάλτσα αυγοτάραχου

Καλαμάρι σχάρας με σάλτσα αυγοτάραχου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 καλαμάρια

Σάλτσα αυγοτάραχου

2 κ.σ. τριμμένο αυγοτάραχο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 αντσούγιες φιλέτο

1 κ.σ. βούτυρο

Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ψήνουμε ώσπου να λιώσουν οι αντσούγιες.

Κατόπιν προσθέτουμε το αυγοτάραχο και σβήνουμε τη φωτιά αμέσως.

Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε στο γκριλ ανοιχτά, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα καλαμάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι.


Το κορυφαίο ίσως ελληνικό deli μεταμορφώνει το κλασικό καλαμάρι σε γαστρονομική εμπειρία.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.