banner
banner
banner

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα Χαλκιδικής και μυρωδικά

Συνταγή

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα Χαλκιδικής και μυρωδικά
Υλικά (για 1 μερίδα)

1 καλαμάρι φρέσκο ολόκληρο περίπου 350 γρ.
60 γρ. φέτα Χαλκιδικής Π.Ο.Π
1 γερή πρέζα φρέσκο θυμάρι
1 γερή φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα Chimichuri
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 ½ κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πιπεριά τσίλι φρέσκια χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε 4 -5 κομματάκια*
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι βαλσάμικο
20 γρ. παρμεζάνα
4 φρέσκα ντοματίνια σε ροδέλες
Για γαρνιτούρα: φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα τριμμένη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και γεμίζουμε το καλαμάρι. Το ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.  Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Chimichuri βάζοντας σε μπολ τον μαϊντανό, το πέστο βασιλικού, τα ντοματίνια, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το βαλσαμικό, την παρμεζάνα τριμμένη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμο το καλαμάρι, το τοποθετούμε στο πιάτο, το χαράζουμε (δεν το κόβουμε μέχρι τέλος) και περιχύνουμε με τη σάλτσα Chimichuri. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μικρές κόκκινες πιπεριές (τσούσκες).

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος