banner
banner
banner

Καλαμαράκια με θυμάρι, σκόρδο και λεμόνι

Στέλιος Πενταρβάνης Στέλιος Πενταρβάνης ω(Φωτ) Βαγγέλης Πατεράκης ω(Φωτ) Βαγγέλης Πατεράκης Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022

Καλωσορίζουμε τη χρυσή ώρα της Μεσογείου με ένα «ευ χαλαρώνειν» party, γάντι στο «έξω καρδιά» ταμπεραμέντο της. Μεζέδες, ήθη, IifestyIe, συμπεριφορές, αγγίγματα - πετάξτε τα ρολόγια, n ζωή είναι ωραία!

Υλικά
Υλικά

12 μικρά καλαμαράκια
1/3 του φλιτζ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε στη μέση. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 1/2 ώρα, και ύστερα τα ψήνουμε στο τηγάνι n στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος