banner
banner
banner

Καλαμαράκια με μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγή

Καλαμαράκια με μανιτάρια και δεντρολίβανο
Υλικά

1 1/5 κ. καλαμαράκια
1 κ. μανιτάρια
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο,
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3 κ.σ. κρέμα από λευκό ξύδι βαλσαμικό
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεντρικό «κόκκαλο» και τα μάτια. Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες και τα πλοκάμια στα δύο. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε το σκόρδο αφαιρώντας την πράσινη ουρίτσα και το κόβουμε σε φετούλες. Πλένουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το ποδαράκι και κόβουμε τα καπελάκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα ραντίζουμε με λεμόνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια γύρω στη μία ώρα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε να βγάλουν τα νερά τους. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και «σβήνουμε» με την κρέμα ξυδιού. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με βραστά χόρτα, ιδανικά με αρμύρες.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος