Follow us

Καλαμαράκια με μανιτάρια και δεντρολίβανο

Καλαμαράκια με μανιτάρια και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

1 1/5 κ. καλαμαράκια

1 κ. μανιτάρια

1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο,

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3 κ.σ. κρέμα από λευκό ξύδι βαλσαμικό

½ φλ. τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεντρικό «κόκκαλο» και τα μάτια.

Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες και τα πλοκάμια στα δύο.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν πολύ καλά.

Καθαρίζουμε το σκόρδο αφαιρώντας την πράσινη ουρίτσα και το κόβουμε σε φετούλες.

Πλένουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το ποδαράκι και κόβουμε τα καπελάκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Τα ραντίζουμε με λεμόνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει κάπως.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια γύρω στη μία ώρα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε να βγάλουν τα νερά τους.

Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και «σβήνουμε» με την κρέμα ξυδιού.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με βραστά χόρτα, ιδανικά με αρμύρες.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.