Follow us

Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι

Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

1200 γρ. καλαμαράκια

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

20  ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (όχι ξιδάτες)*

3 σκ.σκόρδο λυωμένες

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μαραθόσπορο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πόδια από το σώμα.

Κόβουμε το σώμα τους σε ροδέλες (αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα) και τα αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις ελιές και τον μαραθόσπορο, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε μερικά λεπτά γυρίζοντάς τα.

Δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.

Πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.* Αν οι ελιές είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε στη μέση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ελιές, αλλά όχι ξιδάτες.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.