banner
banner

Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι

Συνταγή

Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι
υλικά για 4 άτομα

1200 γρ. καλαμαράκια
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
20  ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (όχι ξιδάτες)*
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πόδια από το σώμα. Κόβουμε το σώμα τους σε ροδέλες (αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα) και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις ελιές και τον μαραθόσπορο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε μερικά λεπτά γυρίζοντάς τα. Δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν. Πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
* Αν οι ελιές είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε στη μέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ελιές, αλλά όχι ξιδάτες.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος