banner
banner
banner

Καλαμαράκια γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα

Συνταγή

Καλαμαράκια γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα
Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια
8 κομμάτια γραβιέρα πάχους 1,5 εκ. και μήκους 7 -8 εκ.
16 φέτες από καλά ξεσποριασμένη ντομάτα πάχους 1 εκ.
16 λωρίδες πράσινης πιπεριάς πλάτους 1 εκ.
8 κ.σ. ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
4 πρέζες ξερή ρίγανη
4 πρέζες τριμμένο γλυκάνισο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: τα πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό κόκαλο, βγάζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά να μην σπάσει το μελάνι,  τα βάζουμε σε ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολλές φορές ώστε να καθαρίσει από μέσα η κουκούλα χωρίς  να χαλάσει. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.  Κρατάμε τα πλοκάμια για άλλη χρήση (π.χ. ένα πιλάφι ή ένα ριζότο). Ανακατεύουμε σε μπολ το γλυκάνισο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε μέσα στην κουκούλα κάθε καλαμαριού μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα γλυκάνισο –ρίγανη. Γεμίζουμε προσεκτικά την κουκούλα βάζοντας μέσα ένα κομμάτι γραβιέρα, μια σκελίδα σκόρδο και από δύο φέτες πιπεριά και ντομάτα. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.  Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να χλιάνουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε κομμένα σε χοντρές φέτες. Ψήνονται και στα κάρβουνα ή στο γκριλ.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος