Follow us

Καβουρμάς ανάμεικτος με λαχανικά και ξερά δαμάσκηνα

Καβουρμάς ανάμεικτος με λαχανικά και ξερά δαμάσκηνα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 συσκευασία καβουρμά ανάμεικτο

1 μέτρια σελινόριζα περίπου 900 γρ.

5 πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3 μεγάλα καρότα, κομμένα ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη

6-7 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

χυμό από 2 λεμόνια

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σελινόριζα σε χοντρές ροδέλες, περίπου 1 δάχτυλο, και κάθε ροδέλα στα τέσσερα.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα και τη σωτάρουμε γυρίζοντάς την και από τις δύο πλευρές.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σελινόριζα για περίπου 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα, 1 ποτήρι βραστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για 30 λεπτά.

Ελέγχουμε το νερό του, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το λεμόνι, και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε κυβάκια, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε ακόμη 10 λεπτά.

tips: Ιδανικά, αφήνουμε το φαγητό να “ξεκουραστεί”, τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις του.

Συνταγή: Δέσποινα Παπαδήμα/mind clip

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.