banner
banner
banner

Καβούρι με τσίλι

Συνταγή

Καβούρι με τσίλι
Υλικά

2 κ. καβούρια
4 εκ. ρίζα τζίντζερ φρέσκια, ξεφλουδισμένη και ξυσμένη
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 καυτερές πιπερίτσες χωρίς μεμβράνες και σπόρους
2 φλ. κοτόζουμο ή 1 φλ. κοτόζουμο και 1 φλ. από το νερό που βράσαμε τα καβούρια
¼ φλ. πελτές ντομάτας
½ φλ. sweet chili sauce
1 αβγό χτυπημένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες
1 κ.σ. κορνφλάουρ
7 κ.σ. σησαμέλαιο ελαφρύ ή άλλο σπορέλαιο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρύζι μπασμάτι για συνοδεία

banner
Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 2 κ.σ. κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κοκκάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και την/τις πιπερίτσες ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους (προσέχουμε πολύ να μην αρπάξουν). Προσθέτουμε τα καβούρια και τον ζωμό και φέρνουμε το φαγητό σε βράση. Μαγειρεύουμε γύρω στα 6 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ και τη sweet chilli sauce. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, chilli sauce και ταμπάσκο, σύμφωνα με το γούστο μας. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα σε μπολ με το αβγό χυπημένο. Γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και συνοδεία το ρύζι μπασμάτι.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος