Follow us

Ιταλία: Ριζότο με μανιτάρια του δάσους

Από το σέξι ριζότο της Σιλβάνα Μαγκάνο μέχρι το αχνιστό πιλάφι της Γκονγκ Λι, ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από ένα πιάτο ρύζι. Σύμβολο του νέου multi culti παγκόσμιου πνεύματος, το ρύζι εμπνέει νοστιμιές που κάνουν το δόντι να παραμιλάει. Το ΕΥ σάς σερβίρει οκτώ very... rice συνταγές από όλον τον πλανήτη.

Ιταλία: Ριζότο με μανιτάρια του δάσους

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. ρύζι καρολίνα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

300 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (πορτσίνι, ceps, morilles, girolle, trompette-desmorts)

1/2 λίτρο ζωμός κρέατος, διατηρημένος ζεστός

60 γρ. βούτυρο

12,5 ml ξηρό λευκό κρασί

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή

Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε 1/2 λίτρο χλιαρό νερό.

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά, πριν τα σουρώσουμε.

Περνάμε το υγρό όπου μούλιασαν τα μανιτάρια από λεπτή σίτα ή τουλπάνι και το ανακατεύουμε με το ζωμό κρέατος.

Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε σε τηγανάκι με το μισό βούτυρο και το σκόρδο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα διατηρούμε σε ζεστό μέρος.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο.



Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ζωμό μόλις να σκεπάσει το ρύζι και βράζουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε.

Αλατίζουμε με προσοχή, γιατί ο ζωμός περιέχει αλάτι.

Μόλις απορροφηθεί το υγρό, προσθέτουμε άλλο τόσο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι, αλλά να «κρατάει» στο δόντι, περίπου 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε την κρέμα, εωσότου το μίγμα χυλώσει ελαφρώς, και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μαϊντανό.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε απαλά την παρμεζάνα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να χυλώσει όμορφα το ριζότο.

Το ριζότο είναι το κατεξοχήν soul food.

Χυλωμένο, ζουμερό, μαλακτικό, n γεύση του είναι ακαταμάχητα σέξι.

Η παρακάτω συνταγή είναι από τον βορρά της Ιταλίας και μυρίζει μουσκεμένο χώμα και δάσος.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.