Follow us

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Υλικά

1 κεφαλάκι (για το ζωμό)
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 συκωταριές αρνίσιες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
6-7 μαρούλια (ανάλογα με το μέγεθος τους)
3 αβγά
2 λεμόνια

Παρασκευή

Βράζουμε το κεφαλάκι για να πάρουμε το ζωμό του. Ζεματάμε τις συκωταριές, τις αφήνουμε να στραγγίζουν στο σουρωτήρι και τις ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε 100 γρ βούτυρο και σοτάρουμε τη συκωταριά και στη συνέχεια τη σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό από το κεφαλάκι και 1-2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 7-8 λεπτά. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε πως το φαγητό έχει βράσει σε ικανοποιητικό βαθμό, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι σε αβγολέμονο, προσθέτουμε, κουταλιά-κουταλιά, ζωμό στο αβγολέμονο και αβγοκόβουμε το φαγητό.

Θ.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;