Follow us

Ινδικό λάχανο κάρι

Ινδικό λάχανο κάρι

Υλικά

υλικά

1 λάχανο μεσαίου μεγέθους καθαρισμένο και κομμένο σε μέτριες λωρίδες 

1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια

2 σκ. σκόρδο λυωμένες

3 κ.σ. τριμμένη καρύδα

1 κεσεδάκι απλό γιαούρτι

1 1/2 κ.γ. σπόρους κίμινου, ελαφρά τοσταρισμένους και κοπανισμένους

2 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο

1/2 κ.γ. κουρκουμά

1-2 πιπερίτσες τσίλι τριμμένες ή 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (κανονίζετε πόσο καυτερό το θέλετε)

2 κ.σ. φυστικέλαιο ή άλλο σπορέλαιο

παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ, γουοκ ή πλατιά κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

Μόλις αρχίσουν να μυρίζουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε 1' σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε, ρίχνουμε αλάτι και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο (8'-10').

Βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την καρύδα, δοκιμάζουμε το αλάτι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λυωμένο σκόρδο.

Το βάζουμε σε μπαιν μαρί (επάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό) για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί και κατόπιν το ρίχνουμε στο μείγμα του λάχανου και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με ρύζι λευκό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.