banner
banner

Ινδικές πατατοκροκέτες

Συνταγή

Ινδικές πατατοκροκέτες
υλικά

4 -5 μέτριες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φυστίκια peanuts χοντροκομμένα στο multi
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου σπασμένους (κοπανισμένους)
1/3 κ.γ. κίμινο
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο (γιά το σωτάρισμα του κρεμμυδιού)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο και αλεύρι γιά το τηγάνισμα

banner
παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κίμινο και τον κοπανισμένο κόλιαντρο μέχρι να μαλακώσει (προσοχή να μην πάρει χρώμα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λυώνουμε στο μύλο του πουρέ ή με αντίστοιχο εργαλείο. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε κροκέτες στρογγυλές, που τις πατάμε να πλατύνουν, όπως τους πατατοκεφτέδες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο. Αλευρώνουμε ελάχιστα τις κροκέτες, τινάζοντας να φύγει το περίσσευμα, και τις τηγανίζουμε στο καφτό λάδι μέχρι να ροδίσουν περ. 3' από κάθε πλευρά. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος