Υλικά
υλικά
2 1/2 φλ.τσ. βρασμένα ρεβύθια
300 γρ. σπανάκι φρέσκο και τρυφερό
1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. κάρι
1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)
1/2 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σωτάρουμε 2' ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και 1 ποτήρι νερό, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακ΄βσουν καλά τα ρεβύθια, περίπου 15'.
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το στεγνώνουμε.
Το προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο ακόμα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να μαλακώσει 4' περίπου.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Συνοδεύεται από ρύζι.