Follow us

Ινδικά ρεβύθια με σπανάκι

Ινδικά ρεβύθια με σπανάκι

Υλικά

υλικά

2 1/2 φλ.τσ. βρασμένα ρεβύθια

300 γρ. σπανάκι φρέσκο και τρυφερό 

1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια

3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. κάρι

1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)

1/2 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σωτάρουμε 2' ακόμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και 1 ποτήρι νερό, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακ΄βσουν καλά τα ρεβύθια, περίπου 15'.

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το στεγνώνουμε.

Το προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο ακόμα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να μαλακώσει 4' περίπου.

Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Συνοδεύεται από ρύζι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.