Follow us

Ιδιαίτερες, έθνικ ψαρόσουπες

Ιδιαίτερες, έθνικ ψαρόσουπες

Υπάρχουν ψαρόσουπες πεντανόστιμες πλην όμως σεμνές, με ένα φρέσκο ψαράκι και λίγα λαχανικά. Υπάρχουν, όμως, και ψαρόσουπες μεγαλοπρεπείς με ψαράκια και ψάρια, με γαρίδες και όστρακα, με λαχανικά και εξωτικά μυριστικά. Κάθε χώρα που πληροί τη βασική προϋπόθεση, που έχει δηλαδή πρόσβαση στη θάλασσα, έχει τη δική της σούπερ συνταγή. Οι μεγάλες έθνικ δημιουργίες, λοιπόν, με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι η σημερινή μας πρόταση, μια συμβολική απόδοση τιμής στην έναρξη της χειμερινής αλιευτικής περιόδου, που ξεκινάει κάθε χρόνο την 1η του Οκτώβρη.

Ανάμεσα στις μεγαλοπρεπείς ψαρόσουπες είναι βέβαια και η ελληνική “κακαβιά” που θα βρείτε τη συνταγή της εδώ, όπως και η γαλλική μπουγιαμπέσα (boulliabaisse), που θα τη διαβάσετε εδώ.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/10/18
Updated: 08/01/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;