banner
banner

Ιδέες για ένα modern casual γιορτινό τραπέζι από το Hide & Seek

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Ιδέες για ένα modern casual γιορτινό τραπέζι από το Hide & Seek

Αν για την παραμονή των Χριστουγέννων έχουμε προγραμματίσει ένα φορτωμένο καθιστό τραπέζι ή ένα πάρτι, που προβλέπεται να κρατάει αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, ανήμερα Χριστούγεννα ίσως και να μην αισθανόμαστε σε αρκετή φόρμα για άλλον ένα γύρο στην κουζίνα. Κάτι γρήγορο, αλλά “γκουρμέ” και ιδιαίτερο, ώστε να ταιριάζει στο ύφος της μέρας (και ν’ αφήνει χρόνο για ξεκούραση και προετοιμασία για τη βραδινή έξοδο), είναι μια καλή ιδέα.

Σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκονται και οι συνταγές που μας παραχώρησε ο σεφ  του εστιατορίου Hide & Seek Δημήτρης Τσώτσος. Burgers, σάντουϊτς και ομελέτες με σπέσιαλ υλικά και λίγο χρόνο ετοιμασίας, που θα συνοδεύσουμε με 1-2 σαλάτες και ένα γλυκό-υπερπαραγωγή ή κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε μια “casual chic” εκδοχή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. 
Το όνομα του all day bar-restaurant “Hide & Seek” σημαίνει «κρυφτό» και, πραγματικά, δύσκολα εντοπίζεις την είσοδο του επάνω στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κηφισίας. Πολύ christmas time η σάλα με ζεστή και φιλόξενη αύρα και μεγάλα ξύλινα παρεΐστικα τραπέζια, ενώ η καταπλητική του αυλή, έτσι όπως φαίνεται όμορφα φωτισμένη πίσω από τις τζαμαρίες, με τους φοίνικες, τους κάκτους και τα άλλα δέντρα της σε χειμερινό mood, δημιουργεί ένα άκρως γιορτινό σκηνικό.

banner
Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος

Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος

Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος, συνδυάζει υλικά από όλον τον κόσμο και δημιουργεί μια fusion κουζίνα με φόντο την γαλλική γαστρονομική κουλτούρα, που βρίσκεται έστω και υπαινικτικά σε κάθε του πιάτο. Άλλωστε, μέντοράς του υπήρξε ο γάλλος σεφ Bruno Sohn (2 αστέρια Michelin), που του μετέδωσε όλη τη φιλοσοφία του συμπυκνωμένη σε μια ατάκα “First The Taste, Dimitris”!
Μεγάλο ατού του εστιατορίου είναι η εντυπωσιακή μπάρα, με πολλές ετικέτες και  ευφάνταστα signature cocktails με την υπογραφή του βραβευμένου bartender Σπύρου Κερκύρα (Shaker Trophy στα Athinorama Bar Awards).

Οι ποσότητες των συνταγών του σεφ Δημήτρη Τσώτση είναι για ένα άτομο. Ανάλογα με τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας, πολλαπλασιάζουμε και τα υλικά.

Hide and Seek, Λεωφ. Κηφισίας 254  210 6776747,https://www.hideandseek.gr/el/



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος