Follow us

Ιδέες για ένα modern casual γιορτινό τραπέζι από το Hide & Seek

Ιδέες για ένα modern casual γιορτινό τραπέζι από το Hide & Seek

Αν για την παραμονή των Χριστουγέννων έχουμε προγραμματίσει ένα φορτωμένο καθιστό τραπέζι ή ένα πάρτι, που προβλέπεται να κρατάει αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, ανήμερα Χριστούγεννα ίσως και να μην αισθανόμαστε σε αρκετή φόρμα για άλλον ένα γύρο στην κουζίνα. Κάτι γρήγορο, αλλά “γκουρμέ” και ιδιαίτερο, ώστε να ταιριάζει στο ύφος της μέρας (και ν’ αφήνει χρόνο για ξεκούραση και προετοιμασία για τη βραδινή έξοδο), είναι μια καλή ιδέα.

Σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκονται και οι συνταγές που μας παραχώρησε ο σεφ του εστιατορίου Hide & Seek Δημήτρης Τσώτσος. Burgers, σάντουϊτς και ομελέτες με σπέσιαλ υλικά και λίγο χρόνο ετοιμασίας, που θα συνοδεύσουμε με 1-2 σαλάτες και ένα γλυκό-υπερπαραγωγή ή κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε μια “casual chic” εκδοχή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Το όνομα του all day bar-restaurant “Hide & Seek” σημαίνει «κρυφτό» και, πραγματικά, δύσκολα εντοπίζεις την είσοδο του επάνω στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κηφισίας. Πολύ christmas time η σάλα με ζεστή και φιλόξενη αύρα και μεγάλα ξύλινα παρεΐστικα τραπέζια, ενώ η καταπλητική του αυλή, έτσι όπως φαίνεται όμορφα φωτισμένη πίσω από τις τζαμαρίες, με τους φοίνικες, τους κάκτους και τα άλλα δέντρα της σε χειμερινό mood, δημιουργεί ένα άκρως γιορτινό σκηνικό.

Ιδέες για ένα modern casual γιορτινό τραπέζι από το Hide & Seek
Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος

Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος, συνδυάζει υλικά από όλον τον κόσμο και δημιουργεί μια fusion κουζίνα με φόντο την γαλλική γαστρονομική κουλτούρα, που βρίσκεται έστω και υπαινικτικά σε κάθε του πιάτο. Άλλωστε, μέντοράς του υπήρξε ο γάλλος σεφ Bruno Sohn (2 αστέρια Michelin), που του μετέδωσε όλη τη φιλοσοφία του συμπυκνωμένη σε μια ατάκα “First The Taste, Dimitris”!
Μεγάλο ατού του εστιατορίου είναι η εντυπωσιακή μπάρα, με πολλές ετικέτες και ευφάνταστα signature cocktails με την υπογραφή του βραβευμένου bartender Σπύρου Κερκύρα (Shaker Trophy στα Athinorama Bar Awards).

Οι ποσότητες των συνταγών του σεφ Δημήτρη Τσώτση είναι για ένα άτομο. Ανάλογα με τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας, πολλαπλασιάζουμε και τα υλικά.

Hide and Seek, Λεωφ. Κηφισίας 254 210 6776747,https://www.hideandseek.gr/el/

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;