ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Η χωριάτικη σε σούπα, σαν γκασπάτσο

Η χωριάτικη σε σούπα, σαν γκασπάτσο

Υλικά

200 γρ φέτα
800 γρ ώριμες ντομάτες
1 αγγούρι
1 μικρό πράσινο κρεμμυδάκι, με τα φυλλαράκια του
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια της
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια της (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
6 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 κ. σ. μηλόξιδο
1 κ. σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πίτα για σουβλάκια κομμένη στα 6 και ψημένη στο γκριλ

Παρασκευή

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε κι όλα υπόλοιπα τα λαχανικά, κρατάμε μια μικρή ποσότητα, πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και περνάμε το μείγμα τους από ψιλό σουρωτήρι. Ρίχνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τη φέτα σε μικροσκοπικά κυβάκια. Μοιράζουμε τη σούπα σε 6 μπολάκια του παγωτού, ρίχνουμε σε κάθε ένα από μια ίση ποσότητα λαχανικών, προσθέτουμε τα κυβάκια της φέτας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε τη σούπα με ένα τριγωνάκι πίτας στην άκρη του κάθε μπολ.

Θ.Τ.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;