Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Η παραδοσιακή ταβέρνα στο ισόγειο του ξενώνα "Γαλαξίας" προσφέρει σχεδόν το πανόραμα της μετσοβίτικης και γενικότερα της ηπειρώτικης κουζίνας: χειροποίητες πίτες, τραχανάς, κεφτέδες με πράσα, γίδα βραστή, κυνήγι, αλλά και το περίφημο μετσοβίτικο κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Από το 1987, που ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα και μέχρι σήμερα, μαγειρεύει η άξια μαγείρισσα κ. Ελένη Μαυρογεώργου κι αυτό κάτι λέει για τη σταθερότητα της γεύσης και της ποιότητας του φαγητού. Πολύ καλής ποιότητας ντόπια κρεατικά, και μια συλλογή με όλα τα μετσοβίτικα τυριά, που συμπληρώνουν το μενού. Η αφοσίωση της ταβέρνας στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας εκφράζεται και στη φροντισμένη wine list, που περιλαμβάνει όλα τα κρασιά του μετσοβίτικου οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το χειμώνα, τα τραπέζια στρώνονται γύρω από το τζάκι, στη σάλα με τη ρουστίκ διακόσμηση, ενώ ο κατάλογος εμπλουτίζεται με κυνήγι και πιάτα με άγρια μανιτάρια.



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος