Follow us

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Η παραδοσιακή ταβέρνα στο ισόγειο του ξενώνα "Γαλαξίας" προσφέρει σχεδόν το πανόραμα της μετσοβίτικης και γενικότερα της ηπειρώτικης κουζίνας: χειροποίητες πίτες, τραχανάς, κεφτέδες με πράσα, γίδα βραστή, κυνήγι, αλλά και το περίφημο μετσοβίτικο κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Από το 1987, που ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα και μέχρι σήμερα, μαγειρεύει η άξια μαγείρισσα κ. Ελένη Μαυρογεώργου κι αυτό κάτι λέει για τη σταθερότητα της γεύσης και της ποιότητας του φαγητού. Πολύ καλής ποιότητας ντόπια κρεατικά, και μια συλλογή με όλα τα μετσοβίτικα τυριά, που συμπληρώνουν το μενού. Η αφοσίωση της ταβέρνας στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας εκφράζεται και στη φροντισμένη wine list, που περιλαμβάνει όλα τα κρασιά του μετσοβίτικου οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το χειμώνα, τα τραπέζια στρώνονται γύρω από το τζάκι, στη σάλα με τη ρουστίκ διακόσμηση, ενώ ο κατάλογος εμπλουτίζεται με κυνήγι και πιάτα με άγρια μανιτάρια.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…