Γύρω στα 400 χρόνια η δοξασμένη μαγιονέζα κάνει λαμπρή παρέα με τα ψάρια στα διεθνή τραπέζια. Αν και στην Ελλάδα επιμένουμε εν πολλοίς στο λιτό λαδολέμονο, η μαγιονέζα έχει βρει μια σημαντική θέση στις προτιμήσεις μας. Βεβαίως, το φτιάξιμο της μαγιονέζας χρειάζεται κάποιο χρόνο, κάποια υπομονή, κάποια εξάσκηση. Όμως, εκτός από την κλασική μαγιονέζα που σχεδόν όλοι ξέρουμε και αγοράζουμε από τα σουπερμάρκετ, υπάρχουν και ορισμένες παραλλαγές, πολύ ιντριγκαδόρικες, που αξίζει να τις δοκιμάσουμε, διότι πραγματικά δίνουν άλλη γευστική διάσταση στα ψαράκια μας.