banner
banner

Η γιορτή του μπακαλιάρου

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

Η γιορτή του μπακαλιάρου

Η γιορτή του Ευαγγελισμού -μαζί με την εθνική μας γιορτή- είναι μέρα παραδοσιακά αφιερωμένη στον μπακαλιάρο. Παραλλαγές στο μαγείρεμα του θα βρούμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ωστόσο υπάρχουν μερικές που κερδίζουν πάντα τις προτιμήσεις και βέβαια, μία εμβληματική: ο τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Στην αγορά μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε  παστό μπακαλιάρο και έτοιμο κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο. Ο πρώτος θα χρειαστεί αρκετές ώρες ξαρμύρισμα ενώ ο δεύτερος μαγειρεύεται και πιο γρήγορα. (Περισσότερες πληροφορίες και tips σχετικά με τον μπακαλιάρο θα βρείτε εδώ).
Οι παρακάτω συνταγές θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικούς καινούριους συνδυασμούς διατηρώντας ως βασική, την αγαπημένη πρώτη ύλη της ημέρας!


Ιάνθη Μιχαλάκη

Updated: 23/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/03/13

banner

Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος