Η φέτα είναι νόστιμη

Δημήτρης Αντωνόπουλος Δημήτρης Αντωνόπουλος Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Εντάξει, μπορεί η φέτα να μην είναι παρμεζάνα, αλλά το umami της το έχει. Με 20 μονάδες γλουταμινικού οξέος πλησιάζει τα επίπεδα του μητρικού γάλακτος (με 22 μονάδες) και ξεπερνάει το αβγό (με 15 μονάδες).

Η φέτα είναι νόστιμη

Ίσως έτσι εξηγείται η αγάπη μας γι’ αυτήν – οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι τυροφάγοι στον κόσμο, με κατανάλωση περίπου 25 κιλών ετησίως κατ’ άτομο, ξεπερνώντας ακόμη και τους Γάλλους. Αλλά και η Greek salad μας, με τη βόμβα umami που λέγεται ντομάτα, τη φέτα, το κρεμμύδι (με 18 μονάδες), την πιπεριά (με 32 μονάδες), κάνει καριέρα πλέον σε καταλόγους εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Τυχαίο; Δ.Α.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος