banner
banner
banner

Η 5η γεύση της Σαρακοστής

Δημήτρης Αντωνόπουλος Δημήτρης Αντωνόπουλος Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Πιστεύετε δεν πιστεύετε, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να κάνετε αποτοξίνωση από την υπερβολή του κρέατος αυτές τις 50 ημέρες νηστείας μέχρι να έρθει η άγια ημέρα του οβελία.

Η 5η γεύση της Σαρακοστής

Ανάμεσα στα νηστίσιμα, τα οστρακοειδή είναι από τα πιο δημοφιλή και τα πιο φορτωμένα με umami. Στις γυαλιστερές, στους πετροσωλήνες και στα κυδώνια το γλουταμινικό φτάνει αισίως τις 208 μονάδες. Δυνατή είναι και η επίδοση των χτενιών (κοχύλια Σεν Ζακ), που με τις 159 μονάδες τους είναι από τα πιο αγαπημένα των σεφ ως σοβαρή πηγή umami. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο ταπεινά μύδια, με 105 μονάδες γλουταμινικού οξέος, είναι σαφές γιατί μας γοητεύουν αχνιστά, σε σαγανάκια και μυδοπίλαφα. Δ.Α.

banner

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος