Follow us

Hot dog... αλά ελληνικά στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2014"!

Μια που το ψαγμένο street food έχει γίνει παγκόσμια τάση και έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς, το αλλιώτικο και γαλανόλευκο "φαγητό του δρόμου" θα γίνει ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή – Γεύσεις» στην Τεχνόπολη (9-11 Μαΐου). Στο επίκεντρο του πανέμορφου χώρου του φεστιβάλ, στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης, τα «Greek dogs» θα ψήνονται επί τόπου -και βέβαια μιλάμε για σάντουιτς με εξαιρετικά χωριάτικα λουκάνικα Ελλήνων παραγωγών που έχουν

Hot dog... αλά ελληνικά στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2014"!

Τα λουκάνικα που θα χρησιμοποιηθούν για το “greek dog” είναι:

Ριγανάτο λουκάνικο από την αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» της Δράμας

Hot dog... αλά ελληνικά στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2014"!

Το λουκάνικο αυτό ξεχωρίζει για την έντονη γεύση της ρίγανης. Φτιάχνεται από ένα μυστικό χαρμάνι μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, στο οποίο προστίθενται και μπαχαρικά. Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Δράμας από τον προπάππου των ιδιοκτητών, αφού τώρα τα ηνία έχει αναλάβει η τέταρτη γενιά.

Λουκάνικο καπνιστό Μωριάς κρασάτο «Δαγρέ» από την Τρίπολη

Για την παρασκευή αυτού του χωριάτικου χοιρινού λουκάνικου χρησιμοποιούνται φρέσκα, ντόπια ελληνικά κρέατα από την Τρίπολη, μοσχοφίλερο κρασί και μπαχαρικά, με συνταγή της γνωστής αλλαντοποιίας που έχει παράδοση από το 1920.

Λουκάνικο καπνιστό τύπου Καλαμάτας και λουκάνικο χωριάτικο με πράσο «Μουτεβελής»

Για το πρώτο λουκάνικο το χοιρινό κρέας ζυμώνεται με εκλεκτό κρασί, κύμινο, θρούμπι και άλλα μπαχαρικά και καπνίζεται σε ξύλα οξιάς. Είναι μια κλασική συνταγή από την ιδιαίτερη πατρίδα των επιχειρηματιών, την Καλαμάτα. Όσο για το χωριάτικο με πράσο, είναι επίσης χαρακτηριστικό χοιρινό λουκάνικο της Θεσσαλίας.

Λουκάνικο Ευρυτανίας με πράσο και λουκάνικο με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας «Στρεμμένου»

Στο αλλαντοποιείο Στρεμμένου τα λουκάνικα ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλή ποιότητα κρέατος, αλλά και για το ισορροπημένο λίπος και την ευχάριστη αίσθηση ευγενικού αλλαντικού, με καλή αναλογία μπαχαρικών ή μυρωδικών. Η πάπρικα Αριδαίας αρωματίζει και κάνει ελαφρά πικάντικο το αντίστοιχο λουκάνικο. Το κρέας προέρχεται από ζώα δικής τους εκτροφής στον Προυσό Ευρυτανίας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;