banner
banner
banner

Hot dog... αλά ελληνικά στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2014"!

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014

Μια που το ψαγμένο street food έχει γίνει παγκόσμια τάση και έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς, το αλλιώτικο και γαλανόλευκο "φαγητό του δρόμου" θα γίνει ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή – Γεύσεις» στην Τεχνόπολη (9-11 Μαΐου). Στο επίκεντρο του πανέμορφου χώρου του φεστιβάλ, στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης, τα  «Greek dogs» θα ψήνονται επί τόπου -και βέβαια μιλάμε για σάντουιτς με εξαιρετικά χωριάτικα λουκάνικα Ελλήνων παραγωγών που έχουν περίπτερο στο φεστιβάλ. Έτσι, με μόλις 2 ευρώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε λουκάνικα που ξεχωρίζουν για την καλή ποιότητα κρέατος, τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές και τα εκλεκτά μυρωδικά και μπαχαρικά που τους δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα. Αν, μάλιστα, σας αρέσουν πολύ, θα έχετε τη δυνατότητα να τα προμηθευτείτε από τους ίδιους τους παραγωγούς για να τα φτιάξετε και στο σπίτι. Συνδυάστε τα με τις «greek fries» που θα σερβίρονται επίσης στο εστιατόριο του φεστιβάλ. Ποια η διαφορά από τις “french fries”; Μα, βέβαια, θα τηγανίζονται σε παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, γι’ αυτό θα είναι πιο υγιεινές αλλά και πιο νόστιμες!

Hot dog... αλά ελληνικά στο φεστιβάλ

Τα λουκάνικα που θα χρησιμοποιηθούν για το “greek dog” είναι:

banner
Ριγανάτο λουκάνικο από την αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» της Δράμας
Ριγανάτο λουκάνικο από την αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» της Δράμας

Το λουκάνικο αυτό ξεχωρίζει για την έντονη γεύση της ρίγανης. Φτιάχνεται από ένα μυστικό χαρμάνι μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, στο οποίο προστίθενται και μπαχαρικά. Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Δράμας από τον προπάππου των ιδιοκτητών, αφού τώρα τα ηνία έχει αναλάβει η τέταρτη γενιά. 

Λουκάνικο καπνιστό Μωριάς κρασάτο «Δαγρέ» από την Τρίπολη
Λουκάνικο καπνιστό Μωριάς κρασάτο «Δαγρέ» από την Τρίπολη

Για την παρασκευή αυτού του χωριάτικου χοιρινού λουκάνικου χρησιμοποιούνται φρέσκα, ντόπια ελληνικά κρέατα από την Τρίπολη, μοσχοφίλερο κρασί και μπαχαρικά, με συνταγή της γνωστής αλλαντοποιίας που έχει παράδοση από το 1920. 

banner
Λουκάνικο καπνιστό τύπου Καλαμάτας και λουκάνικο χωριάτικο με πράσο «Μουτεβελής»
Λουκάνικο καπνιστό τύπου Καλαμάτας και λουκάνικο χωριάτικο με πράσο «Μουτεβελής»

Για το πρώτο λουκάνικο το χοιρινό κρέας ζυμώνεται με εκλεκτό κρασί, κύμινο, θρούμπι και άλλα μπαχαρικά και καπνίζεται σε ξύλα οξιάς. Είναι μια κλασική συνταγή από την ιδιαίτερη πατρίδα των επιχειρηματιών, την Καλαμάτα. Όσο για το χωριάτικο με πράσο, είναι επίσης χαρακτηριστικό χοιρινό λουκάνικο της Θεσσαλίας.

Λουκάνικο Ευρυτανίας με πράσο και λουκάνικο με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας «Στρεμμένου»
Λουκάνικο Ευρυτανίας με πράσο και λουκάνικο με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας «Στρεμμένου»

Στο αλλαντοποιείο Στρεμμένου τα λουκάνικα ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλή ποιότητα κρέατος, αλλά και για το ισορροπημένο λίπος και την ευχάριστη αίσθηση ευγενικού αλλαντικού, με καλή αναλογία μπαχαρικών ή μυρωδικών. Η πάπρικα Αριδαίας αρωματίζει και κάνει ελαφρά πικάντικο το αντίστοιχο λουκάνικο. Το κρέας προέρχεται από ζώα δικής τους εκτροφής στον Προυσό Ευρυτανίας.



Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος