Τα λουκάνικα που θα χρησιμοποιηθούν για το “greek dog” είναι:
Ριγανάτο λουκάνικο από την αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» της Δράμας
Το λουκάνικο αυτό ξεχωρίζει για την έντονη γεύση της ρίγανης. Φτιάχνεται από ένα μυστικό χαρμάνι μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, στο οποίο προστίθενται και μπαχαρικά. Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Δράμας από τον προπάππου των ιδιοκτητών, αφού τώρα τα ηνία έχει αναλάβει η τέταρτη γενιά.
Λουκάνικο καπνιστό Μωριάς κρασάτο «Δαγρέ» από την Τρίπολη
Για την παρασκευή αυτού του χωριάτικου χοιρινού λουκάνικου χρησιμοποιούνται φρέσκα, ντόπια ελληνικά κρέατα από την Τρίπολη, μοσχοφίλερο κρασί και μπαχαρικά, με συνταγή της γνωστής αλλαντοποιίας που έχει παράδοση από το 1920.
Λουκάνικο καπνιστό τύπου Καλαμάτας και λουκάνικο χωριάτικο με πράσο «Μουτεβελής»
Για το πρώτο λουκάνικο το χοιρινό κρέας ζυμώνεται με εκλεκτό κρασί, κύμινο, θρούμπι και άλλα μπαχαρικά και καπνίζεται σε ξύλα οξιάς. Είναι μια κλασική συνταγή από την ιδιαίτερη πατρίδα των επιχειρηματιών, την Καλαμάτα. Όσο για το χωριάτικο με πράσο, είναι επίσης χαρακτηριστικό χοιρινό λουκάνικο της Θεσσαλίας.
Λουκάνικο Ευρυτανίας με πράσο και λουκάνικο με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας «Στρεμμένου»
Στο αλλαντοποιείο Στρεμμένου τα λουκάνικα ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλή ποιότητα κρέατος, αλλά και για το ισορροπημένο λίπος και την ευχάριστη αίσθηση ευγενικού αλλαντικού, με καλή αναλογία μπαχαρικών ή μυρωδικών. Η πάπρικα Αριδαίας αρωματίζει και κάνει ελαφρά πικάντικο το αντίστοιχο λουκάνικο. Το κρέας προέρχεται από ζώα δικής τους εκτροφής στον Προυσό Ευρυτανίας.