Follow us

High pop energy

Γευστικά, ξεδιψαστικά, βελούδινα, σούπερ μοντέρνα αναψυκτικά. Φρούτα, σιρόπια γιαούρτια, παγωτά, και... τα μυαλά στο μίξερ

High pop energy

Αρώματα ιδιαίτερα, διαφορετικά. Αίσθηση φρεσκάδας, χυμών διαφορετικής υφής, πηχτών, ρευστών, όμορφα όξινων -να παίρνει διαφορετικό μήνυμα κάθε γευστικός κάλυκας.

Γεύσεις λεπτές, αψιές, μαλακές, θωπευτικές ή έντονες. Ίνες διαφορετικές, τραγανές ή διακριτικές. Χρώματα δελεαστικά, σαν επανάσταση της άνοιξης, σαν χαρά του χειμώνα, λεπτότητα του φθινόπωρου, όργιο του καλοκαιριού.

Όλα αυτά, στα φρούτα, τη σάρκα τους, τους χυμούς, την επιδερμίδα τους, τα αιθέρια έλαιά τους. Ο συνδυασμός τους, εικαστική τέχνη στο ποτήρι, τρελό κι ευαίσθητο μαζί παιχνίδι αποχρώσεων. Το μάτι να ποθεί, πριν μεσολαβήσει ο ουρανίσκος.

Χωρίς να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από την ιδιότητά τους να ελκύουν, τα στοιχεία τους δουλεύουν για σένα: ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρος, μαγνήσιο, κι άλλα. Οι βιταμίνες τους κλείνουν πετυχημένες συμφωνίες με το δέρμα, τα μάτια, το αίμα, τα αντισώματα, το σκελετό, τα μαλλιά σου. Όλη τη δύναμή σου.

Τα φρούτα, πανταχού παρόντα για να ικανοποιήσουν τη δίψα σου με χίλιους τρόπους. Το ίδιο καλά, όσο και την πείνα για κάτι γλυκό, που δεν είναι καραμέλα ή κανταΐφι. Να μη ζητάει νερό, γιατί το περιέχει, ούτε ζάχαρη, παρά όση θα σου έπρεπε. Έχει μέτρο, ποιότητα. Φρούτα ξινά, γλυκά, στυφά, σκληρά ή αφράτα, ζουμερά, ινώδη ή απαλά, είναι καμωμένα με χίλιες ξεχωριστές ιδιότητες. Για όλες τις διαφορετικές επιθυμίες σου, για κάθε ιδιαίτερή σου ανάγκη. Ο συνδυασμός τους, αν είναι σοφός, ξέρει να υπηρετεί πολλές σου γευστικές φαντασιώσεις. Ο χρυσός, κλασικός χυμός του πορτοκαλιού μπορεί να σε τονώσει. Αν τον ανακατέψεις με μπανάνα, σε θρέφει. Ο ανανάς θα αφυπνίσει κάθε κύτταρό σου, τα φρούτα του δάσους θα σου δώσουν τη δύναμη της γης στο στόμα.

Τα φρούτα αξίζει να τα κάνεις τρόπο ζωής. Την τέχνη να τα αναμιγνύεις, αναζητώντας το ποτό που σε ανεβάζει, που σου «τα δίνει όλα», μην την υποτιμάς. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι φρικιό της υγιεινής ζωής, ούτε να έχεις υποκύψει στα «πρέπει» των επιστημών και των καταπιέσεων της μάνας σου όταν ήσουν μικρός.

Σχολείο, δουλειά, γυμναστική, δίαιτα, ξενύχτια, ταξίδια, σπορ περιπέτειας. Ή μια καθημερινότητα κούρασης, εκνευρισμού, προσπάθειας, βαβούρας, υποχρεώσεων, ρουτίνας. Το κορμί να ζητάει κάτι περισσότερο από το να ξεφορτωθεί τα ρούχα που έχουν ποτιστεί με ιδρώτα, καυσαέριο, μυρωδιές έντασης. Το μυαλό να έχει ανάγκη από ένα γλυκό, ιδιαίτερο δωράκι Έναν καλό λόγο; Ένα χαμόγελο; Ή μήπως, έναν ανάλαφρο, γλυκό σαν χάδι χυμό, δυο-τρία φρούτα, λίγο γιαούρτι, δυο «τζούρες» κρέμα γάλακτος; Ή ίσως, ένα αρωματικό, δροσερό ή «πολύγευστο» μαλακό ποτό; Softie, δηλαδή.

Ποτά για νήπια, σχολιαρόπαιδα, εφήβους, αθλητές, γιάπηδες, διανοούμενους, οικολόγους, γυναίκες σε δίαιτα ελάχιστων θερμίδων, πολυάσχολες, έγκυες, μοντέλα, μπίζνες-γουίμεν. Ποτά που μαλακώνουν άγχη, νεύρα, πιέσεις. Που «καλοσυνεύουν» τις πίκρες στο στόμα, που δίνουν κουράγιο το πρωί πριν το ξεκίνημα. Που στρώνουν μια απογευματινή κακοκεφιά, που δροσίζουν με αρώματα το αποχαυνωτικό απομεσήμερο και «ανεβάζουν» ένα βαριεστημένο ή αποκαμωμένο βράδυ.

Ποτά-μάγοι, που μπορούν και μαζεύουν φιλαράκια γύρω από το τραπέζι της βεράντας ή της αιώνιας κουζίνας. Η ετοιμασία τους, παιχνίδι φαντασίας και έμπνευσης. Δημιουργία! Τα χρώματά τους, ζωγραφιά. Η αίσθησή τους, ανανέωση, ενέργεια, αισιοδοξία.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…