Follow us

H vishyssoise του Paul Βocuse

Μια σούπα, μα τι σούπα! Δροσερή και πολύχρωμη, ελαφριά και παιχνιδιάρα, σαν την καλοκαιρινή μας διάθεση.

H vishyssoise του Paul Βocuse

Υλικά

Υλικά

Το άσπρο μέρος από 1 κιλό πράσα

500 γρ. πατάτες

80 γρ.βούτυρο

2 λίτρα νερό

3 dl κρέμα γάλακτος ρευστή

1 κλαράκι θυμάρι

1 κλαράκι μαϊντανό

10 κλαράκια ciboulette (σε καλά σουπερμάρκετ)

Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Μαραίνετε τα πράσα στο βούτυρο χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτετε τις πατάτες, το νερό, το θυμάρι και το μαϊντανό.

Βράστε σε σιγανό βρασμό για 35 λεπτά περίπου.

Κρατήστε λίγο από το νερό στην άκρη και περάστε τα λαχανικά στο μπλέντερ.

Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα με την κρέμα και όσο νερό χρειάζεται για να έχετε μια σούπα πηχτή, ώστε να πάρει μια μόνο βράση.

Βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Σερβίρετε σε κρύα πιάτα με ψιλοκομμένο ciboullette.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.