H vishyssoise του Paul Βocuse

Συνταγή

H vishyssoise του Paul Βocuse
Υλικά

Το άσπρο μέρος από 1 κιλό πράσα

500 γρ. πατάτες

80 γρ.βούτυρο

2 λίτρα νερό

3 dl κρέμα γάλακτος ρευστή

1 κλαράκι θυμάρι

1 κλαράκι μαϊντανό

10 κλαράκια ciboulette (σε καλά σουπερμάρκετ)

Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Μαραίνετε τα πράσα στο βούτυρο χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτετε τις πατάτες, το νερό, το θυμάρι και το μαϊντανό.



Βράστε σε σιγανό βρασμό για 35 λεπτά περίπου. Κρατήστε λίγο από το νερό στην άκρη και περάστε τα λαχανικά στο μπλέντερ.



Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα με την κρέμα και όσο νερό χρειάζεται για να έχετε μια σούπα πηχτή, ώστε να πάρει μια μόνο βράση. Βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες.



Σερβίρετε σε κρύα πιάτα με ψιλοκομμένο ciboullette.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος