banner
banner
banner

H σάλτσα κάνει το ψητό!

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

H σάλτσα κάνει το ψητό!

Όλη η ακαταμάχητη νοστιμιά των ψητών κρεατικών βρίσκεται στην τέχνη του ψήστη και βεβαίως στην ποιότητα του κρέατος. Δεν μπορούμε όμως να υποτιμήσουμε τη σημασία μιας ωραίας σάλτσας που θα αναδείξει τη νοστιμιά του και την τσαχπινιά του και θα προσθέσει πόντους στην τέχνη και την ποιότητα. Στη χώρα μας, προτιμάμε τα κρεατικά μας με τα πιο απλά αρτύματα: λαδολέμονο σκέτο ή με ρίγανη αν πρόκειται για ψητά στη σχάρα ή και με σκέτο λεμόνι, ενώ ακόμα και τα φιλέτα, ευχαρίστως τα απολαμβάνουμε με το λεμονάκι τους δίπλα και έτερον ουδέν. Ουδεμία αντίρρηση: το ελαιόλαδό μας είναι άψογο και το φρέσκο λεμόνι ακαταμάχητο. Πλην όμως και τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο και το κρεμμύδι, όλα στη μεσογειακή μας παράδοση, ταιριασμένα μέσα σε χρόνο dt, δίνουν θαυμάσια συνοδευτικά και άλλο αέρα στο πιάτο μας. Στη γαλλική γραμμή κουζίνας, λευκές σάλτσες με τυρί, κρέμα γάλακτος και βούτυρο, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο αλλά κάνουν θαύματα στη γεύση. Τέλος, οι πικάντικες και καυτερές σάλτσες με τσίλι, μπούκοβο ή κάρυ ταιριάζουν ωραία με τις κρύες μπύρες που βρίσκονται στο προσκήνιο τώρα το καλοκαίρι, καθώς οι μπριζόλες, τα μπιφτέκια και τα φιλέτα ψήνονται στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος