Follow us

H σάλτσα κάνει το ψητό!

H σάλτσα κάνει το ψητό!

Όλη η ακαταμάχητη νοστιμιά των ψητών κρεατικών βρίσκεται στην τέχνη του ψήστη και βεβαίως στην ποιότητα του κρέατος. Δεν μπορούμε όμως να υποτιμήσουμε τη σημασία μιας ωραίας σάλτσας που θα αναδείξει τη νοστιμιά του και την τσαχπινιά του και θα προσθέσει πόντους στην τέχνη και την ποιότητα. Στη χώρα μας, προτιμάμε τα κρεατικά μας με τα πιο απλά αρτύματα: λαδολέμονο σκέτο ή με ρίγανη αν πρόκειται για ψητά στη σχάρα ή και με σκέτο λεμόνι, ενώ ακόμα και τα φιλέτα, ευχαρίστως τα απολαμβάνουμε με το λεμονάκι τους δίπλα και έτερον ουδέν. Ουδεμία αντίρρηση: το ελαιόλαδό μας είναι άψογο και το φρέσκο λεμόνι ακαταμάχητο. Πλην όμως και τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο και το κρεμμύδι, όλα στη μεσογειακή μας παράδοση, ταιριασμένα μέσα σε χρόνο dt, δίνουν θαυμάσια συνοδευτικά και άλλο αέρα στο πιάτο μας. Στη γαλλική γραμμή κουζίνας, λευκές σάλτσες με τυρί, κρέμα γάλακτος και βούτυρο, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο αλλά κάνουν θαύματα στη γεύση. Τέλος, οι πικάντικες και καυτερές σάλτσες με τσίλι, μπούκοβο ή κάρυ ταιριάζουν ωραία με τις κρύες μπύρες που βρίσκονται στο προσκήνιο τώρα το καλοκαίρι, καθώς οι μπριζόλες, τα μπιφτέκια και τα φιλέτα ψήνονται στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;