banner
banner

H αυθεντική ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας

Συνταγή

H  αυθεντική ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας
Υλικά

1,7-1,8 κ. αλεύρι
1 λίτρο νερό
3 γρ. νωπή μαγιά μπίρας (ή 1γρ. ξερή)
50 γρ. αλάτι

banner
Εκτέλεση

Διαλύουμε καλά το αλάτι στο νερό και κατόπιν προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο στο μείγμα, η ζύμη να έχει υφή λεία και ελαστική και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Την κάνουμε μια χαλαρή μπάλα, σκεπάζουμε με βρεγμένο πανί και αφήνουμε να μείνει 2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο, ιδανικά σε θερμοκρασία 24-27 βαθμών C, σε σημείο χωρίς ρεύματα αέρα. Κατόπιν ξαναζυμώνουμε χαλαρά και χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες 180-250 γρ., για πίτσες διαμέτρου 30-35 εκ.
Σημ.: η ζύμη αυτή είναι αφράτη, ελαστική και φουσκωτή στις άκρες. Το αλεύρι είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ζύμης και στην Ιταλία κυκλοφορούν αλεύρια ειδικά για πίτσα, όπως το Caputo.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος