Follow us

H αυθεντική ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας

H  αυθεντική ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας

Υλικά

Υλικά

1,7-1,8 κ. αλεύρι

1 λίτρο νερό

3 γρ. νωπή μαγιά μπίρας (ή 1γρ. ξερή)

50 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε καλά το αλάτι στο νερό και κατόπιν προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.

Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο στο μείγμα, η ζύμη να έχει υφή λεία και ελαστική και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους.

Την κάνουμε μια χαλαρή μπάλα, σκεπάζουμε με βρεγμένο πανί και αφήνουμε να μείνει 2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο, ιδανικά σε θερμοκρασία 24-27 βαθμών C, σε σημείο χωρίς ρεύματα αέρα.

Κατόπιν ξαναζυμώνουμε χαλαρά και χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες 180-250 γρ., για πίτσες διαμέτρου 30-35 εκ.Σημ.: η ζύμη αυτή είναι αφράτη, ελαστική και φουσκωτή στις άκρες.

Το αλεύρι είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ζύμης και στην Ιταλία κυκλοφορούν αλεύρια ειδικά για πίτσα, όπως το Caputo.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.