banner
banner
banner

Gulab Jamun

Συνταγή

Gulab Jamun
Υλικά (για 2 άτομα)

1 λίτρο γάλα
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
Λίγο μπέικιν πάουντερ
Κακουλές πράσινος (σπασμένο σε χοντρά κομμάτια)
1 λεμόνι
20 γρ. αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα

banner
Παρασκευή

Βάζουμε το γάλα να πάρει βράση. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, και τότε οι στερεές ουσίες χωρίζονται από τα υγρά του γάλακτος. Σουρώνουμε τα υγρά και στα στερεά που μένουν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον κακουλέ, και τα κάνουμε μια ζύμη. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη (βράζουμε μαζί ίσες ποσότητες) και ρίχνουμε τις μπαλίτσες μέσα στο σιρόπι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος