banner
banner
banner

Gnudi, μικρές οβίδες ζύμης με σπανάκι

Συνταγή

Gnudi, μικρές οβίδες ζύμης με σπανάκι
Υλικά

500 γρ. φρέσκο σπανάκι
300 γρ. πρόβεια ρικότα ή ανθότυρο
150 γρ. αλεύρι μαλακό τύπου 00
2 αβγά
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

banner
Παρασκευή

Πλένουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε για λίγο με το νερό που έμεινε από το πλύσιμο των φύλλων του. Το στύβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη ρικότα, τα αβγά, 2 κουταλιές τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Δουλεύουμε το μείγμα καλά ενώ προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί για ½ ώρα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια, πιάνουμε σε δυο κουτάλια της σούπας μια μικρή ποσότητα και την πλάθουμε, δίνοντας το σχήμα μικρής οβίδας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η φάση, ρίχνουμε μία-μία τις μικρές οβίδες να βράσουν για λίγα λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε τα νιούντι περιχύνοντας τα με λιωμένο βούτυρο, όπου θα έχουμε ζεστάνει και τα φύλλα του φασκόμηλου και με άφθονο τριμμένο τυρί. Μπορούμε να τα περιχύσουμε και με σάλτα ντομάτας. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν τα νιούντι ως ζυμαρικό και σε σούπες.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος