banner
banner
banner

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με παντζάρια, καρότα, σελινόριζες και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με παντζάρια, καρότα, σελινόριζες και αρωματικά βότανα
Υλικά

1 κ. γλυκοπατάτες
2 μεγάλα παντζάρια
2 μεγάλα καρότα 
2 πατάτες
2 σελινόριζες
1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό 
1 κ.σ. ξερή μαντζουράνα 
¾ φλ. ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά βότανα (λουΐζα, φασκόμηλο, ρίγανη, κλπ)

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε και τρίβουμε τις γλυκοπατάτες (δεν τις καθαρίζουμε), πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τις σελινόριζες. Τα κόβουμε όλα σε μεγάλους κύβους πλευράς 2 εκ., τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε με το βαλσαμικό το ελαιόλαδο και τη μαντζουράνα και τα αλατίζουμε ελαφρά.  Βάζουμε τα παντζάρια και τα καρότα σε αντικολλητική λαμαρίνα και ψήνουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τη φωτιά, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος