Γλυκοπατάτες με μουστάρδα και μέλι

Συνταγή

Γλυκοπατάτες με μουστάρδα και μέλι
Υλικά

1 κ. γλυκοπατάτες
1 κ.σ μουστάρδα 
2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
½ φλ. μέλι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
½ φλ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
½ φλ. φρέσκος χυμός λάιμ
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις γλυκοπατάτες. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το καγιέν, το αλάτι σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα υφή σιροπιού. Το ρίχνουμε στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε να καλυφτούν καλά. Τις αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο σε μια στρώση, τια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο καλά (γυρίζουμε το αλουμινόχαρτο κάτω από το ταψί και ψήνουμε 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι και να καραμελώσουν στις άκρες. Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με αλλαντικά ή κρεατικά ψητά στη σχάρα ή λουκάνικα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος